Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jan.2024, 13:32

Дневне инфо: Догађаји који нас очекују за Бадње вече и Божић у Новом Саду (ВИДЕО)

У склопу празничног специјала откривамо вам који вас догађаји очекују за Бадње вече и Божић у Новом Саду. @gradskeinfo
Све што треба да знате о друштвеном и културном животу нашег града. Дневне инфо – Сваког радног дана са вама у 10 часова. #dnevneinfo #gradskeinfo #novisad
♬ original sound – gradskeinfo >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
ПОДЕЛА БАДЊАКА НА ТРГУ СЛОБОДЕ Поводом божићних празника у организацији Града Новог Сада и ЈП „Национални парк Фрушка Гора“ у суботу, 6. јануара, на Тргу слободе традиционално ће бити подељени бесплатни бадњаци.
РАСПОРЕД БОГОСЛУЖЕЊА У свим црквама широм Новог Сада верници ће на прву литургију моћи да оду већ у поноћ, док је јутарња литургија заказана за 9 часова.
ПАЉЕЊЕ БАДЊАКА НА КЛИСИ У готово свим деловима Новог Сада организоваће се паљење бадњака. Највећа ломача за Бадње вече биће уприличена на Клиси, испред ресторана Сики, и окупиће традиционално пар стотина људи у веселој атмосфери поред ватре од 18 часова.
ПАЉЕЊЕ БАДЊАКА НА НОВОМ НАСЕЉУ На Новом насељу Бадњак ће се палити у оквиру дворишта цркве Преноса моштију Светог Саве, а верници ће се скупљати већ око 18 часова.
ПАЉЕЊЕ БАДЊАКА НА ЛИМАНУ Лиманци ће велику ватру у сусрет Божићу запалити у 19 часова, на ливади преко пута ОШ ”Јован Поповић”.
ПАЉЕЊЕ БАДЊАКА НА САЈМИШТУ Удружење грађана „Сајмиште“ традиционално организује паљење бадњака на Сајмишту, тачније на бетонском терену у Мичуриновој улици са почетком од 20. часова
ПАЉЕЊЕ БАДЊАКА У БЛОКУ Месна заједница „Омладински покрет“ и ове године организује традионални програм „Бадњи дан у Блоку“ за најрадоснији хришћански празник.
Из организације најављују две целине за Бадњи дан, а најлепши догађај за сву децу биће вожња фијакером, коју ће памтити целог живота. Најмлађе комшије крећу у вожњу са паркинга испред Париске комуне 30. Вожња је бесплатна и трајаће од 11.00 до 13.00 часова.
У 19.00 часова све комшије очекује традиционално паљење бадњака, уз музику и кувано вино, на истом месту, на паркингу испред Париске комуне 30.
НОЋНИ ЖИВОТ ЗА БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ У току Бадње вечери, уредно ће радити готово сви новосадски кафићи, тако да уколико сте жељни доброг провода и желите празнике да прославите на мало другачији начин, Улица Лазе Телечког биће место које вреди посетити.
ВРЕМЕ У суботу нас очекује топлији дан са највишом температуром од 14 степени, а најнижом од 8 степени, док је недеља нешто хладнија и најнижа температура износиће 2 степена, а највиша 10 степени целзијуса.
Екипа портала Градске инфо, жели вам срећне празнике! Проведите их у миру и са драгим људима! Христос се роди!
Akcija podele besplatnih badnjaka sutra na Trgu slobode

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дневне инфо: Догађаји који нас очекују за Бадње вече и Божић у Новом Саду (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.