Новосадски Савез слепих и слабовидих обележио Међународни дан Брајевог писма (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 13:36

Новосадски Савез слепих и слабовидих обележио Међународни дан Брајевог писма (ФОТО)

У просторијама Савеза слепих и слабовидих у Новом Саду данас је обележен Међународни дан Брајевог писма, а догађају на ком су били присутни и најмлађи који уче ово писмо, присуствовала је и чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијела Костић. „Град >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << годинама подржава Удружење слепих и слабовидих Града Новог Сада. У 2023. је та сума износила 2,5 милиона динара и то само за ове активности које су везане за фиксне трошкове, за запослене, за трошкове грејања, струје и остало. Ми ћемо гледати да у 2024. години обезбедимо психолошку подршку, као и подршку за одређене пројекте које ће они доставити, а сада је тренутно расписан конкурс код нас и очекујемо њихову пријаву“, рекла је Данијела Костић.
Брајево писмо, како је свима познато, специјално је писмо намењено особама са слабим видом или слепим особама. Брајево писмо за слепе настало је 1825. године. Произашло је из ноћног писма тајне службе које су га користиле у ноћним ратним дејствима.
Луј Брај је усавршио ову технику, а као Међународни дан овог писма изабран је 4. јануар управо због Браја, који је на овај датум рођен давне 1809. године.
Novi svetlosni elementi na ulazima u gradska naselja, Grad rekonstruiše i javnu rasvetu u Bockama na zahtev građana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосадски Савез слепих и слабовидих обележио Међународни дан Брајевог писма (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.