Нови светлосни елементи на улазима у градска насеља, Град реконструише и јавну расвету у Боцкама на захтев грађана

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 12:27

Нови светлосни елементи на улазима у градска насеља, Град реконструише и јавну расвету у Боцкама на захтев грађана

Буџетом Града Новог Сада за 2024. годину предвиђена су и улагања у јавну расвету, а један од пројеката јесте и израда и постављање светлосних знакова које ће поједина насеља добити на својим улазима. Фото: Град Нови Сад Овај пројекат започет је 2021. године, када је свој тродимензионални >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << знак добио Нови Сад, а након тога и Каћ, Будисава, Ветерник и Бегеч.
Своје елементе у LED расвети добио је и Дом здравља „Нови Сад“, а у 2024. години још три приградска насеља добиће своје називе у оваквом облику. Из буџета ће за тај пројекат бити издвојено 15 милиона динара.
Расвета у насељу Боцке, у Сремској Каменици, биће реконструисана уважавајући захтеве грађана који живе на тој локацији. Фото: Град Нови Сад Реконструкцијом ће се обезбедити јавно осветљење према важећим техничким захтевима фотометријског прорачуна које треба да испуњава новопројектована расвета, а за пројекат ће бити издвојено 70.245.061 динара.
У Молинаријевој улици у Петроварадину биће постављено 14 стубова јавне расвете у дужини од 250 метара, у пројекту вредном 4.758.060 динара.
Јавна расвета биће постављена и између улица Каће Дејановић и Сељачких буна, а у питању је 19 стубова осветљења у дужини од 520 метара. За овај пројекат биће издвојено 6,7 милиона динара.
Велебитска улица, такође, добиће ново јавно осветљење. Крак ове улице у дужини од 120 метара биће обогаћен са 5 стубова јавне расвете, а за то ће бити издвојено 2 милиона динара.
Предшколска установа „Палчица“ такође ће добити нова 23 стуба јавног осветљења, на траси дужине 420 метара. Реализацијом пројекта омогућиће се сигурнији и квалитетнији боравак деце у овом вртићу, а процењена вредност пројекта је 9.401.000 динара.
U 2024. godini obnova voznog parka JGSP – novi plavi autobusi, displeji na stajalištima i uređenje prostora oko autobuske stanice (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови светлосни елементи на улазима у градска насеља, Град реконструише и јавну расвету у Боцкама на захтев грађана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.