Део кућа на Камењару и Рибарцу под водом, од данас се очекује пад водостаја Дунава (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jan.2024, 10:24

Део кућа на Камењару и Рибарцу под водом, од данас се очекује пад водостаја Дунава (ВИДЕО)

И поред праћења ситуације, која траје већ неколико дана, на појединим локацијама је дошло до изливања Дунава из речног корита, а једна таква ситуација је забележена у новосадском насељу Камењар. Фото: Градске инфо У овом викенд насељу налазе се викендице, а део њих је под водом.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Како се види на снимку Инстаграм странице „192_рс“, вода је поплавила део насеља са викендицама уз речну обалу, те је кретање улицама отежано.
„Ово се улица сада зове улица Венеција“, чује се мушкарац на снимку, који је и снимио пораст водостаја које је довело до изливања.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli 192.RS (@192_rs)


Слична ситуација је и у насељима Рибарац и Камењар 3, али је ово проблем који се понавља сваки пут када река Дунав нарасте.
Већ дужи низ дана Дунав на току кроз Војводину је изнад редовне одбране од поплава и то углавном за пола метра до метар, али и поред тога, доста је нижи од границе ванредне одбране од поплава.
Ипак, на појединим локацијама дошло је до изливања Дунава из речног корита и то на небрањеним подручјима.
Добра вест је да ће ниво Дунава наредних дана бити у стагнацији или паду, тако да се не очекују већи проблеми са поплавама. Првобитна пројекција била је да ће у Новом Саду водостај око 2. јануара порасти до око 610 центиметара, међутим, то ипак није случај.
Водостај у Мађарској тренутно опада, због чега врх таласа пролази кроз Војводину и Нови Сад.
Водостај Дунава је у мањем опадању и стагнацији до Апатина, низводно у мањем порасту са тенденцијом опадања наредна четири дана.
Предузеће „Воде Војводине“ настављају са редовном одбраном, а како прогнозирају, ни на једном делу реке водостај неће достићи потребу за увођењем ванредне одбране од поплава.
Редовна одбрана од поплаве траје већ недељу дана и то претежно на десној обали код Сремске Каменице, Петроварадина и Сремских Карловаца, у укупној дужини од 11,44 километара.
Prvi utorak u godini započnite detoksom, zdravim navikama i na svežem vazduhu! (utorak, 2. januar)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Део кућа на Камењару и Рибарцу под водом, од данас се очекује пад водостаја Дунава (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.