Неочекивани концерт класичне музике одушевио путнике на Аутобуској станици (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Dec.2023, 16:45

Неочекивани концерт класичне музике одушевио путнике на Аутобуској станици (ВИДЕО)

Главна аутобуска станица у Новом Саду постала је поприште још једног незаборавног музичког доживљаја, захваљујући Новогодишњем концерту класичне музике који је приредио дуо Јожеф Ритер и Бранислава Јованов. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Овај необични концерт, који се по други пут одржава у сарадњи Удружења грађана „Дунавска соната“ и Јавног градског саобраћајног предузећа Нови Сад, одушевио је како путнике, тако и запослене на аутобуској станици.
Дуо, састављен од  пијанисте Јожефа Ритера и виолинисткиње Браниславе Јованов, својом изузетном изведбом класичних дела створио је празничну атмосферу и улепшао дочек Нове године за све присутне.
Чаролију њихове музике посебно су осетили случајни пролазници који су се затекли на аутобуској станици, а који су били више него одушевљени неочекиваним културним доживљајем.
Многи су застајкивали, снимали концерт својим мобилним телефонима и делили ове драгоцене тренутке на друштвеним мрежама. Овај гест уметничке спонтаности на јавном месту постао је права сензација, а грађани су путем друштвених медија изразили понос што Нови Сад заиста зрачи културом.
„Ово је дивно изненађење! Атмосфера је прелепа, а музика ствара посебну чаролију. Хвала уметницима што су нам улепшали дан“, изјавила је једна путница. Фото: Градске инфо ”У сарадњи са „Дунавском сонатом“ сличан концерт одржан je и 2019. године на одушевљење свих који су се тада затекли у чекаоници Аутобуске станице. Сматрамо да ја овакве догађаје треба неговати и то је добар начин да се грађанима приближи класична музика и уметност.  Позитивне друштвене вредности су нешто што ће наше предузеће наставити да подржава кад год jе у прилици”, изјавила је Татјана Вучковић, шеф продаје станичне услуге.
Новогодишњи концерт класичне музике подржан је од стране Управе за културу Града Новог Сада и Дунав осигурања, додатно наглашавајући значај уметности у обогаћивању свакодневног живота заједнице.
Овај догађај јединствен је допринос културном идентитету града, подсећајући све присутне да је Нови Сад град културе, где уметност може процветати у свим облицима, чак и на местима која можда нису традиционално повезана с музичким перформансима.
Otvorena ski sezona: Koje cene Novosađani mogu da očekuju na srpskim planinama i koliko će im trebati za skijanje?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Неочекивани концерт класичне музике одушевио путнике на Аутобуској станици (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.