Има ли наде за новосадске друголигаше? Младост ГАТ и РФК Нови Сад на зачељу чекају пролеће

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Dec.2023, 12:14

Има ли наде за новосадске друголигаше? Младост ГАТ и РФК Нови Сад на зачељу чекају пролеће

Зимска пауза у српском фудбалу је стигла, како у Супер лиги, тако и у Првој лиги Србије у којој Новосађани имају два представника, који, руку на срце, не изгледају сјајно.
Брз поглед на табелу довољан је да се установи да ствари нису добре, јер од 16 екипа две новосадске заузимају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << последње две позиције.
Младост ГАТ налази се на претпоследњем месту са 15 освојених бодова из 20 мечева, док је РФК Нови Сад на дну табеле са свега 13 освојених бодова.
Форма пред „зимски распуст“ потврђује да је Младост у бољој ситуацији, иако на почетку сезоне није било тако „Гатовци“, који су прошле сезоне испали из Супер лиге Србије, у последњих 7 мечева имају две победе, што им је помогло да престигну градског ривала на табели.
„Канаринци“ са друге стране, већ 8 мечева не знају за победу, а у том низу само два пута су извукли по бод.

Статистика открива неке од многих „бољки“ ове две екипе Примера ради, РФК Нови Сад евидентно не показује исту игру „кући“ и у гостима. Иако домаће мечеве играјуј у Челареву, „Канаринци“ и ту имају знатно бољи учинак него у гостима, где су поражени у 10 од 10 мечева.
Жуто-плавима не иде у прилог ни слаба одбрана, јер су са 35 примљених погодака по том параметру најгори у такмичењу.
Младост не прави разлику између домаћег и гостујућег терена, па има сличан учинак на оба. Са 25 примљених голова њихова одбрана је конкурентна са другим екипа, али у нападу ће бити потребно много више голова како би се црвено-бели уздигли на табели.
Да „Гатовци“ играју тврд фудбал потврђује и чињеница да је Младост чак 9 пута одиграла нерешено.
Статистички подаци не обећавају, али зимски прелазни рок је идеално време за значајне промене С обзиром да је већина екипа у Првој лиги Србије уједначеног и сличног квалитета, осим пар изузетака, зимски прелазни рок права је прилика да се уз мање или веће промене потпуно преокрене сезона једног тима.
Појединим играчима уговори истичу крајем децембра, што је прилика да их замене нова имена у јануару, па да обе новосадске екипе у другом делу сезоне потраже нешто бољу форму у борби за опстанак у другом рангу српског фудбала.
У супротном, шансе да обе новосадске екипе и наредне године заиграју у рангу у ком се тренутно налазе остају мале, а Новосађани за другог Суперлигаша морају сачекати бар још сезону или две, ако не и више.
Rukometaši Vojvodine osvojili Svesrpski Kup u Lazarevcu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Има ли наде за новосадске друголигаше? Младост ГАТ и РФК Нови Сад на зачељу чекају пролеће се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.