Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 18:30

Када се квалитетно ради, резултат је загарантован: Како је КК Војводина оживела кошарку у Новом Саду?

Када је у јуну прошле године, легендарни спрски кошаркаш, Жељко Ребрача прихватио место председника КК Војводине било је евидентно да је у плану враћање у живот кошаркашког Новог Сада. Фото: КК Војводина Међутим, иако је неспорно да је на чело клуба село можда и највеће име у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Кошаркашкој лиги Србије, Ребрача није могао сам да добије ову утакмицу, поготово јер се по први пут нашао у овој улози. Морао је бивши златни репрезентативац ове земље да направи неколицину правих потеза, како би уопште створио предуслов да Војводина буде конкурентна у наредним годинама.
Први такав потез је био пружање поверења Милошу Исаков-Ковачевићу, дотадашњем помоћном тренеру Воше. Исаков-Ковачевић се за ових годину и по дана, афирмисао као један од најбољих (вероватно и најбољи) тренера у КЛС-у.
Фото: АБА 2 лига Стручњак из Новог Сада је осим тренерског талента, показао да поседује и невероватну смиреност, која се не виђа често код тако младих тренера. Свакако је он један од најзаслужнијих људи за овакав повратак Војводине на кошаркашку мапу Србије.
Морамо нагласити да је Вошино „буђење“ започето са доласком Мирослава Николића на место првог тренера 2019. године. Фото: АБА 2 лига Мутина Војводина је направила велики успех и пласирала се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа у Новом Саду 2021. године, победивши ФМП. Такође су сезону раније Новосађани успели да изборе пласман у АБА 2 лигу, али су из исте испали након годину дана.
Управо је Николић за свог помоћника довео Исаков-Ковачевића, који је касније био део и стручног штаба репрезентације Србије, када ју је преузео Светислав Пешић.
У претходну сезону Војводина је ушла са једним од најмањих буџета у КЛС-у и фокус је превасходно био на развоју младих играча. Ипак, новосадски кошаркаши су од старта првенства играли врло добро и са одличним издањима на паркету, почеле су да расту и амбиције ван њега. Фото: АБА 2 лига Брзо се Воша афирмисала за једног од фаворита за освајање КЛС-а (уз Спартак и Златибор) и успела својим играма да убрза процес повратка Новог Сада на кошаркашку мапу Србије.
Војводина је у сезони 2022/2023 завршила као трећепласирана екипа у КЛС-у. Иако су имали исти скор као и Спартак из Суботице и Златибор (22-8), Новосађани су завршили иза њих због лошијег међусобног дуела. Међутим успех Војводине у претходних неколико година се огледа и у развитку Душана Беслаћа, који је од вишка у Динамику, кроз свој мандат у Новом Саду дошао до ширег списка репрезентације Србије.
Прошле сезоне 25-годишњи кошаркаш из Сомбора био је најкориснији играч КЛС-а, након чега је отишао у ВТБ лигу и екипу Автодор Саратова. О каквом потенцијалу је реч, говори и чињеница да је за услуге крилног центра био заинтересован и Партизан прошле сезоне.
У ову сезону Војводина је ушла без Беслаћа, али са  генералним спонзором и далеко квалитетнијим тимом. Урађен је ремонт готово читаве екипе, остао је капитен Марко Љубичић и још неколицина играча, али су доведена класна појачања на свакој позицији. Фото: КК Војводина Дошли су искусни играчи попут Томислава Ивошева, повратника Петра Ракичевића и Сетфана Савића, али и млади играчи као што су Бошко Бумбић и Филип Станојевић.
За разлику од претходне сезоне, Војводина се одлучила да у своје редове уврсти и Американце. Исаков-Ковачевић је у више наврата говорио да ће се клуб одлучити за странца само уколико доноси својим квалитетом кључну превагу, Тајлер Џонсон, Вошино појачање из Шфајцарске лиге, је итекако показао да може да одведе екипу на виши ниво.
Најзвучније појачање је у Нови Сад стигло у новембру месецу. Наравно у питању је Џеред Канингем, бивши НБА играч. Канингем, који је наравно већ годинама испод нивоа НБА лиге, у Вошу је дошао након неколико неуспешних сезона у Европи. Ипак, ако је судити по учинку у ових шест утакмица у дресу Војводине, 24. пик на драфту 2012. године је коначно нашао свој дом у Новом Саду.
Фото: АБА 2 лига Управо је он био главни протагониста у победи Војводине над Борцем из Бања Луке у АБА 2 лиги, када је постигао 21. поен. Ово је био 12. везани Вошин тријумф у свим такмичењима. Све је почело након кикса против Тамиша у Панчеву, након чега је екипа Исаков-Ковачевића показала карактер и редом „млела“ противнике.
На Спенсу су падали и највећи ривали у виду Спартака и Златибора, што је резултирало томе да Војводина суверено влада на првом месту КЛС-а пред улазак у нову календарску годину (12-2). У АБА 2 лиги се Новосађани такође налазе у самом врху, са победом, али и утакмицом мање од Широког Бријега. Фото: ABA 2 liga Да ово није само пролазна форма Новосађана, говори и начин на који добијају утакмице. И када одиграју нешто слабије, успеју да остану у мечу и најчешће изборе победу, обично погоцима Ракићевића у последњим секундама.
Овај тим Војводине има и главу и реп, у Новом Саду више се не говори стидљиво о амбицијама, већ се на сав глас дозива АБА лига. Неће бити лако задржати ни пол позицију у КЛС-у, а још теже ће бити изборити пласман у елитни ранг регионалне кошарке, али је Кошаркашки клуб Војводина убедила све присталице новосадског клуба да сањају о највишим дометима.
КК Војводина 23. децембра слави свој 75. рођендан, али утисак је да екипи са Спенса тек предстоје најбоље године!
Od novosadskog „gripa“ stradalo i Zdravlje iz Leskovca: „Stotka“ Vojvodine na Spensu za desetu vezanu pobedu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Када се квалитетно ради, резултат је загарантован: Како је КК Војводина оживела кошарку у Новом Саду? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.