Noć muzeja na devet gradskih lokacija u Smederevu

Izvor: Beta, 10.Maj.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć muzeja na devet gradskih lokacija u Smederevu

SMEDEREVO, 10. maja 2014. (Beta) - Šesta "Noć muzeja" u Smederevu odvijaće se na devet lokacija u gradu, a jedan od najatraktivnijih programa biće "Art tura", izložba remek-dela iz zbirki Narodnog muzeja iz Beograda.

"Zahvaljujući saradnji beogradskog Narodnog muzeja, kompanije Hjulit-Pakard (Hewlitt-Packard) i Telenora Opštine Stari grad, a pod pokroviteljstvom kneginje Jelisavete Karadjordjević, pre tri godine u Beogradu je realizovan projekat Art tura čiji će deo biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << prikazan na Noći muzeja u Smederevu", rekao je agenciji Beta kustos Miroslav Lazić.

Organizatori projekta su, vodjeni idejom da odabrana remek-dela iz zbirki Narodnog muzeja u Beogradu vide i ljubitelji i poštovaoci umetnosti u drugim gradovima, omogućili da izložba Art tura dodje i u Smederevo.

Art tura biće predstavljena od 17. do 24. maja 2014. u nekoliko prostora smederevskih ustanova i organizacija uključenih u manifestaciju.

U smederevskom muzeju će tokom Noći muzeja trajati izložba "Nakit - skriveno značenje" Lidije Balj i Tijane Stanković Pešterac.

U Galeriji savremene umetnosti slikar Mihael Milunović će predstaviti svoje crteže i slike velikih formata.

U prostoru Turističke organizacije Smedereva brodomodelar Zlatko Perić izložiće makete starih brodova i jedrenjaka koji su plovili Dunavom, a koliko su te makete realne i živopisne pokazuje gest slikara Janoša Mesaroša koji je svojevremeno Perićevu maketu čamca platio slikom.

U Turističko informativnom centru izložiće slike naivni umetnici iz Kovačice Jan Žolnaj i Jozef Havijar.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.