Noć muzeja 2016 - kulturna manifestacija od velikog značaja!

Izvor: Svet plus, 21.Maj.2016, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć muzeja 2016 - kulturna manifestacija od velikog značaja!

Noć muzeja 2016 je manifestacija koja se pod različitima varijacijama ovog naziva održava u više zemalja Evrope.

Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja Vas poziva na specijalnu turu u 13. Noći muzeja – posetu palati nekadašnje Jadransko-podunavske banke, današnje Alpha bank Srbija kroz koju će vas voditi istaknuti akademik Branislav Mitrović.

Palata nekadašnje Jadransko-podunavske >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << banke predstavlja remek-delo srpske arhitekture na kojoj su radili najpoznatije arhitekte, slikari i vajari međuratne epohe. Iskoristite ovo posebno veče i obiđite sedište Alpha Bank Srbija, sa posebnim akcentom na skulpturu uvažavajući činjenicu da su na ovoj prelepoj klasicističkoj zgradi radili veliki vajari kao što su Dolinar, Palavičini i Rosandić.

Specijalno i u čast ovog  bisera srpske arhitekture, arhitekta, profesor i akademik Branislav Mitrović napravio je za vas izbor od 10 skulptura i spomenika koji se nalaze na ulicama i u parkovima, pored kojih voli da zastane i u kojima prepoznaje umetničke i istorijske vrednosti Beograda i Beograđana.

Početak obilaska je u 17h u ulici kralja Milana 11, kod Alpha banke

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.