[NAJAVA] Muzej vazduhoplovstva obeležava 60 godina postojanja u „Noći muzeja“ u Beogradu

Izvor: TangoSix.rs, 17.Maj.2017, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[NAJAVA] Muzej vazduhoplovstva obeležava 60 godina postojanja u „Noći muzeja“ u Beogradu

Muzej vazduhoplovstva Beograd jedna je od destinacija ponuđenih za obilazak u Noći muzeja 20. maja, saopšteno je iz te institucije.
Kako kažu, te večeri će za posetioce biti postavljena izložba „Srpska avijatika u Velikom ratu 1914-1918“  gde će biti prikazno na koji način je srpska vojska provodila dane, slavila praznike, gostila se i hranila na Solunskom frontu. Takođe, planirana je i jedna manja postavka u cilju obeležavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << 60 godina od osnivanja Muzeja.
 
Postavka „Srpska avijatika u Velikom ratu 1914-1918“ / Foto: Muzej vazduhoplovstva Beograd
– Pripremamo još jednu izložbu posvećenu šezdesetogodišnjici postojanja Muzeja. Ona će prikazati kratku priču o nastanku muzeja, kao i period od izgradnje zgrade pa sve do otvaranja objekta i njegovog daljeg rada. Pored ove dve, posetioci će moći da vide i stalnu postavku muzeja koju čini preko 50 originalnih aviona, hidro-aviona, helikoptera i jedrilica, kako domaćih tako i stranih, a u okviru posebnih tematskih celina prikazani su i značajni periodi nacionalne vazduhoplovne istorije. – objašnjava za Tango Six kustos Muzeja Igor Marjanović.
Prema njegovim rečima, kupljenom ulaznicom za „Noć muzeja“ posetioci će imati pravo korišćenja gradskog saobraćaja od početka u 17 časova do završetka manifestacije u 1 sat nakon ponoći, pri čemu je nju moguće iskoristiti i za odlazak do Muzeja.
– Takođe, Muzej spada u dečiju turu i najmlađi posetioci moći će da uđu i  probaju avion, kao i da čuju mnoge zanimljive priče. – kaže Marjanović za naš portal.

The post [NAJAVA] Muzej vazduhoplovstva obeležava 60 godina postojanja u „Noći muzeja“ u Beogradu appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.