JOŠ OSAM DANA DO NOĆI MUZEJA

Izvor: Kurir, 07.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ OSAM DANA DO NOĆI MUZEJA

Samo za Noć muzeja prvi put biće izložena i mašina za šifrovanje “enigma”, kao i sablja čoveka koji je bombardovao Beograd 1941. godine

Na više od 70 lokacija ove godine će, po sedmi put, biti organizovan veliki kulturni spektakl - Noć muzeja!

Beogradski muzeji, galerije i izložbeni prostori će 15. maja u sedam gradskih zona otvoriti svoja vrata od 18 sati pa sve do dva sata posle ponoći.

- Verujemo da će ovogodišnja manifestacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ići barem za jedan korak napred u odnosu na prošlogodišnju - istakla je Ana Jovanović, jedan od osnivača manifestacije.

Manifestaciji se prvi put pridružio i Medija centar “Odbrana” (Dom vojske), koji raspolaže zbirkom sa više od 1.500 umetničkih dela svih generacija naših poznatih slikara, ali i inostranih stvaralaca.

Program u Vojnom muzeju tradicionalno će startovati zvukom fanfara. Samo za Noć muzeja prvi put biće izložena i mašina za šifrovanje “enigma”, kao i sablja čoveka koji je bombardovao Beograd 1941. godine.

U dvorskom kompleksu prvi put će za posetioce biti otvoren jedan od omiljenih kraljičinih objekata - Slamnata kuća. Zavirite u život kraljice Marije Karađorđević, u njen umetnički atelje i uspomene iz detinjstva.

Pokrovitelj sedme po redu Noći muzeja u Beogradu je Skupština grada, dok je Telekom Srbija generalni sponzor i partner manifestacije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.