Izvor: Medijski istraživački centar, 17.Maj.2012, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba u logoru

Centar za razvoj civilnih resursa (CRCR) i Centar lokalne demokratije LDA u saradnji sa Narodnim muzejem grada Niša u okviru Noći muzeja u Nišu organizuju drugu po redu izložbu fotografija pod nazivom „Prejake reči”.
Ovogodišnja izložba biće postavljena 19. maja od 18 sati u koncentracionom logoru „Crveni krst” u Nišu.
Tema izložbe je prisutnost fašizma u Nišu, a autori su mladi fotografi iz Niša i regiona.
'Prostor logora „Crveni Krst” idealan je >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << za ovakvu izložbu jer može da napravi i simboličku sponu između vremena i događanja kojima logor pripada i današnjih pojava u društvu, a sve ih vezuje naš grad. Živimo u vremenu „straha od različitosti”, koji fašizam teži da iskoristi i pojača ga, najčešće u formi rasizma, homofobije i ksenofobije. Na teritoriji Niša može se zapaziti veliki broj grafita kukastih krstova ili raznoraznih poruka koje propagiraju govor mržnje', naveli su organizatori.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Povezane vesti

Elma Selman : Vrijeme je

Izvor: Arte, 17.Maj.2012

U petak, 18. maja u 20. sati u Galeriji IPC "E", Luledžina 12, Sarajevo, otvara se samostalna multimedijalna izložba autorke Elme Selman, pod nazivom, "Vrijeme je". Izložba traje do 25. maja, 2012. godine. Organizator izložbe je Međunarodni centar za mir (IPC).

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.