Beograd u znaku Noći muzeja: redovi ispred Dvora, guzva u Etnografskom

Izvor: Blic, 07.Jun.2014, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd u znaku Noći muzeja: redovi ispred Dvora, guzva u Etnografskom

Jedanaesta Noć muzeja zvanično je počela u 6 sati na 63 lokacije u gradu. Veliko interesovanje vlada za postavku u dvorskom kompleksu, gde građani u redovima čekaju da uđu, kao i u Etnografskom muzeju, Zaduzbini Ilije Kolarca... Atrakcija za najmlađe je radionica crtanja na pesku u UK "Parobrod".

Veliko interesovanje vlada u Etnografskom muzeju, gde su svi pogledi uprti u "Regularnu veliku ložu Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << masonsku ložu", pa veliki broj sugrađana pokušava da odgonetne tajnu obreda i simbola masona, te odgovore na pitanja, "Ko su slobodni zidari"?

- Informisao sam se o sadržajima koji će biti predstavljeni na ovogodišnjoj Noći muzeja, interesantan mi je pojam "masonerije", o tome sam mnogo čitao, te sam odlučio da ću prvo da posetim Etnografski muzej i vidim ko su to sve slobodni zidari, i iznenadio sam se da su sve bili ljudi koji su kreirali politiku čovečanstva - kaže Vojin Živojinović (40).

Ljubitelji muzike svoje mesto su pronašli u "Zadužbini Ilije M.Kolarca", u kojoj je predstavljena izložba "Od uha do zvuka", pa su prisutni sa oduševljenjem ušli u tajanstveni svet akustike i magije zvuka.

- Često dolazim na koncerte Filharmonije na Kolarac, a veliki sam ljubitelj muzike pa otuda želja da prvo posetim ovaj muzej i saznam nešto o istoriji akustičnog zvuka - kaže Milan Petronijević (27).

Atrakcija za namlađe bila je radionica crtanja na pesku koja je otvorena u "UK Parobrod". Deca, ali i stariji su pokazivali svoje umeće u crtanju na pesku uz instruktora koji je smišljao temu po kojoj će raditi.

- Uzbudljivo mi je ovde, ostaću dok ne zatvore, kaže desetogodišnja Ana Marković.

Kao poklon grada Beograda, ulaznica Noći muzeja će biti ujedno i putna isprava. To znači da će danas svi posetioci sa kartom Noći muzeja, voziti besplatno kroz sve delove Beograda.

Pokrovitelj nacionalne Noći muzeja je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Beograd u znaku Noći muzeja: redovi ispred Dvora, gužva u Etnografskom

Izvor: Blic, 07.Jun.2014

Jedanaesta Noć muzeja zvanično je počela u 18 sati na 63 lokacije u gradu. Veliko interesovanje vlada za postavku u dvorskom kompleksu, gde građani u redovima čekaju da uđu, kao i u Etnografskom muzeju, Zadužbini Ilije Kolarca.. Atrakcija za najmlađe je radionica crtanja na pesku u UK "Parobrod"....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.