Zvucima elektro-roka i džeza otvoren EI letnji klub u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jul.2023, 15:27

Zvucima elektro-roka i džeza otvoren "EI letnji klub" u Nišu

Nastupima niških bendova Tabletarijum i Vvrano, kao i beogradskim Auf Wiedersehen u subotu, 30. jula od 20 sati počela je druga sezona EI letnjeg kluba u Nišu. Iz Udruženja MEDD koje organizuje koncerte kažu da je izbor muzičara takav da publici predstave novu muziku i bendove koje do sada nisu slušali ili nisu imali prilike da čuju češće.

U nedostatku prostora za koncerte alternativnih bendova, nekoliko muzičara iz Niša osnovalo je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Udruženje MEDD i na platou u krugu Elektronske industrije.

foto: JV / N. Đ. Jedan od organizatora Uroš Kostić smatra da se EI letnji klub pokazao kao bitan faktor u alternativnoj kulturi Niša i dodao da je lokacija atraktivna zbog toga što publika koja planira dolazak ne odlazi posle prve svirke, već ostane do kraja večeri.

EI letnji klub se pokazao kao dosta bitan faktor u alternativnoj kulturi, prošle godine. Računamo da će i ove godine to biti dosta bitna akcija i doživalj za alternativnu scenu u Nišu tokom leta. Trenutno u Nišu leti nemaš gde drugo da odeš, klubovi su zatvoreni. Za ovako manje koncerte ne postoji drugi prostor - rekao je Kostić.

Sezonu otvorio nastup niškog benda "Tabletarijum"; foto: JV / N. Đ. Prvo veče počelo je nastupom Tabletarijuma, predvođenim pesnikom Bojanom Ilićem Bokerinijem, koji je uz zvuke elektro-roka recitovao, pred skoro popunjenim platoom nekadašnjeg fabričkog giganta.

U istom ritmu i sličnom nastupu, niškoj publici predstavio se beogradski duo Auf Wiedersehen, za koji Uroš Kostić napominje da su odavno želeli da dovedu pred nišku publiku. Duo iz Beograda "Auf Wiedersehen"; foto: JV / N. Đ.

Pre svega birali smo muzičare koje želimo da čujemo. To nam je od starta bio cilj. Ne radimo mi ovo zbog nekog novca, već da publici pružimo novu muziku, koju ili nemaju, ili ne toliko često prilike da slušaju. Neki bendovi koji će nastupiti ove godine, trebalo je da nastupe prošle, ali su bili odloženi zbog kiša koje su svakog vikenda bile prošle godine - rekao je Uroš.

"Vvrano" iz Niša poslednji nastup prve večeri; foto: JV / N. Đ. Zvucima džeza novooformljenog, šestočlanog benda Vvrano, završeno je prvo veče EI letnjeg kluba. Kostić napominje da će ovogodišnji program trajati oko mesec i po dana, te da će pauzu od dve nedelje napraviti u vreme održavanja Nišvil džez festivala.

Uroš ističe i da je organizacija bila komplikovanija nego prošle godine, pre svega zbog finansija i zahtevnije logistike, zbog koje će ove godine biti manje nastupa nego što bilo prethodne godine.

Takođe, zaključio je da im je organizacije prve godine bila lakša zbog toga što nije bilo velikih očekivanja, kako publike, tako i njih iz Udruženja MEDD, ali kako je Kostić rekao ukoliko uspešno završe drugu sezonu i ispune ono što su zamislili, to će biti podstrek za nove i kvalitetnije sezone EI letnjeg kluba u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.