Zona Zamfirova, pa Iza kulisa - i niško Narodno pozorište u akciji virtualna kultura

Izvor: JužneVesti.com, 20.Mar.2020, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zona Zamfirova", pa "Iza kulisa" - i niško Narodno pozorište u akciji "virtualna kultura"

Zbog otkazivanja svih događaja mnoge ustanove kulture rešile su da svoje programe presele u "virtualni svet", a sada im se pridružilo i niško Narodno pozorište. Najavljeno je da će se predstave menjati na 48 sati, a u niškom teatru pozivaju publiku da im šalje predloge, ali i da gledajući komade aplaudira i smeje se, jer će to "biti lekovito u ovakvim trenucima".

Link preko koga je moguće pogledati predstavu biće objavljivan na sajtu pozorišta i na društvenim mrežama >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i biće aktivan 48 sati, a onda će ga zameniti novim, poručuju u niškom teatru.

Slobodno i aplaudirajte, smejte se uz naše komedije što više, biće to lekovito u ovim trenucima - navode u pozorištu.

Trenutno je u etru predstava rađena po motivima romana Stevana Semca Zona Zamfirova, a sutra će je, prema repertoaru, zameniti Iza kulisa. Delo Majkla Frejna, a u režiji Ferida Karajica, premijerno je izvedeno u niškom pozorištu pre 14 godina. Priča prati pozorišnu trupu i brojne sukobe unutar nje.

Ujedno vas pozivamo da nam pišete, sugerišete, komentarišete naše predstave, predlažete predstave koje biste želeli da pogledate, a sve u cilju da i u ovim uslovima izolacije ostvarimo kontakt sa našom publikom. Jer pozorište bez publike gubi svaki smisao - poručuju u pozorištu.

Objavljen je repertoar sve do 6. aprila, a ispod teksta ga možete pogledati.

Onlajn prikazivanje predstava počelo je juče i zamisao je bila da se gleda preko sajta pozorišta, ali se dogodilo nešto nepredviđeno - zbog velike posete dogodili nastali su tehnički problemi.

Izvinjavamo vam se zbog toga, ali se ujedno i neizmerno radujemo - kažu u niškom teatru.

Najavljuju da će problem biti otklonjen danas, 20. marta, a do tog trenutka predstavu Zona Zamfirova moguće je pogledati preko sajta Youtube.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.