Zoltan Sabo novi trener Proletera

Izvor: Radio 021, 16.Jan.2016, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoltan Sabo novi trener Proletera

Uprava novosadskog Proletera, na čelu sa predsednikom Stevom Buljićem i sportskim direktorom Goranom Antićem, imenovala je za šefa stručnog štaba Zoltana Saboa, umesto Zorana Jankovića, koji je otišao u Kinu.

Sabo je igračku karijeru sticao u somborskom Radničkom, kulskom Hajduku, Vojvodini i Partizanu, u Južnoj Koreji, Japanu, Mađarskoj i na Kipru. Bio je trener Hajduka, Radničkog, Kečkemeta, Liteksa, Donjeg Srema i Vojvodine.

"Nakon razlaza sa Vojvodinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i pored nekoliko ponuda želeo sam da se odmorim. No, pre neki dan kontaktirao me je dugogodišnji prijatelj Goran Antić i dogovorili smo se veoma brzo, primanja su bila u drugom planu. Izuzetno dobro poznajem prilike u Proleteru s obzirom da sam kao trener Vojvodine, uz Zagorčića, bio redovan pratilac ove ekipe kada je utakmice igrala u Novom Sadu", rekao je Sabo.

"Zato mi neće biti potrebno mnogo vremena da sagledam igrački kadar. Imaću na raspolaganju solidnu ekipu koja će, verujem , postizati kvalitetne rezultate. Nastavićemo i sa praksom da kroz borbu za bodove afirmišemo što više igrača spremnih da ponesu i dres Vojvodine. Naravno, pokušaćemo i da se popnemo koju stepenicu više na prvoligaškoj tabeli", dodao je on.

Fudbaleri Proletera pripreme će početi u ponedeljak. "Svi igrači na koje se računa dobili su pozive za okupljanje, a u stalnom kontaktu bićemo sa Vojvodinom od koje očekujemo još neke fudbalere na koje trener Lalatović neće računati za proleće. Zahvaljujem se na ukazanom poverenju i verujem da ću im se odužiti kvalitetnim radom i rezultatima", istakao je Sabo.

Sabu će u radu pomagati Nebojša Jelenković, Svetozar Sovilj i Dejan Bogunović, a upražnjeno mesto kondicionog trenera trebalo bi da popuni Milan Dimitrić.

Autor: Dnevnik

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.