Izvor: RTV 5, 21.Jun.2012, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zmije, krpelji i komarci (video)

Iako je proteklih nekoliko nedelja, u NIšu i okolini primećen veći broj zmija nego što je to uobičajeno, stručnjaci kažu, da će se zbog tropskih vrućina koje nailaze, zmije uskoro povući iz gradskog jezgra. Međutim, obilne kiše koje su proteklog meseca pale na jug Srbije, i visoke temperature koje već danima prže Niš, pogodovale su razmnožavanju krpelja i komaraca, što u narednom periodu, može izazvati velike probleme kod Nišlija, upozoravaju u niškoj epidemiološkoj službi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << /> Tiodorović ističe da zmijskog protiv-otrova ima u dovoljnim količinama, ali da će, ukoliko se u najkraćem mogućem roku ne obavi dezinsekcija javnih zelenih površina, krpelji i komarci, za građane biti mnogo ozbiljniji problem.
U upravi za zaštitu životne sredine u Nišu, potvrđuju pojačano prisustvo insekata na teritoriji grada. Iako sa malim zakašnjenjem, u dezinsekciju najavljuju već za nekoliko dana.

Prema rečima stručnjaka, prvi simptomi lajmske bolesti, mogu se pojaviti i nakon par nedelja. Kažu da, ukoliko se sa lečenjem počne na vreme, bolest ne ostavlja nikakve posledice, ili su one gotovo zanemarljive.  

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.