Izvor: JužneVesti.com, 05.Apr.2024, 13:46

Zgrada u kojoj je živeo niški novinar Milorad Doderović dobiće mural sa njegovim likom

Inicijativu Udruženja novinara Srbije da se na zgradi u kojoj je živeo niški novinar, publicista i pisac Milorad Doderović postavi mural sa njegovim likom, podržao je Savet za kulturno stvaralaštvo Grada Niša, saopštili su iz UNS-a.
U saopštenju UNS-a navodi se da je Savet jednoglasno podržao njihov predlog za crtanje prvog murala jednom novinaru u Nišu.
Rekli smo nakon usvajanja odluke da sedma sila ipak ima krila - rekla je predsednica Saveta za kuturno stvaralaštvo Grada Niša Sara Cincarević za UNS.
Miloradova supruga Dragica kaže da je zahvalna svima koji učestvuju i koji su na bilo koji način pomogli da se i na ovaj način održi sećanje na njenog supruga i podrži njegov rad i stvaralaštvo....

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro prvi mural jednom novinaru u Nišu: Sećanje na Milorada Doderovića

Izvor: Danas, 05.Apr.2024

Savet za kulturno stvaralaštvo Grada Niša doneo je odluku da se na zidu zgrade u kojoj je živeo novinar Milorad Doderović postavi mural sa njegovim likom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.