Železničar sedmi put osvojio Kup Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 18.Mar.2018, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železničar sedmi put osvojio Kup Srbije

Pobedom nad novosadskom Vojvodinom rezultatom 21:19 rukometaši niškog Železničara osvojili su nacionalni Kup, sedmi put u svojoj istoriji.

Sezona iz snova niških rukometaša - nakon sigurnog prvog mesta u Superligi i plasmana u plej-of, osvojili su i prvi zvanični trofej - Kup Srbije.

Trijumfom nad ekipom iz SEHA lige "Željini" igrači pokazali su da su ekipa koja sa pravom želi da bude najbolja u Srbiji i da igra regionalno i evropsko takmičenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Osvajanjem pehara u Kupu, Železničar je uspeo da obezbedi i sigurno igranje u Evropi.

Velika borba viđena je u sali "Slana bara" u Novom Sadu, lider Superlige Železničar veći deo meča je vodio protiv ekipe iz SEHA lige, a nakon izjednačenog prvog poluvremena, "Želja" je u 35. minutu vodio sa 13:9.

"Trgnuli" su se igrači Vojvodine, došli na minus 1 (13:12), ali je Sretenović doneo novu priliku za osetniju prednost u 44. minutu (16:13).

Slavlje nakon osvajanja Kupa; foto: RK Železničar

Novosađani su izjednačili u 53. minutu kada je bilo 17:17, ali je siguran na golu "Želje" bio Dejan Zlatanović, a Krmančić je pomogao sa dva gola.

U poslednjem minutu niški tim je vodio sa 20:19, a Sretenović je u finišu meča "overio" trijumf i slavlje gostiju.

Pehar pobednika Kupa je, kao kapiten tima, podigao Andrija Mađar, a svim igračima su pripale i medalje.

Nacionalni Kup ekipa Železničara osvojila je sedam puta - 1977, 1982, 1985, 1997, 1999, 2014. i 2018. godine.

"Želji" sada ostaju još tri kola u Superligi, a onda će igrati u plej-ofu gde ga čekaju i Vojvodina i Dinamo, učesnici SEHA lige.

U polufinalu, dan ranije, niški tim bio je bolji od Metaloplastike (27:26), dok je Vojvodina savladala Mokru Goru (32:24).

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.