Zelenović svoju građansku platformu širi i u Nišu: Građani sve znaju, samo čekaju pravu ponudu opozicije

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2021, 09:07

Zelenović svoju građansku platformu širi i u Nišu: Građani sve znaju, samo čekaju pravu ponudu opozicije

Zeleno i levo je politika platforme koju okuplja Nebojša Zelenović, lider Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca. Uz Ne davimo Beograd, tu je i aktivista iz Pirota Aleksandar Jovanović Ćuta, a od skoro i Udruženje “Borba 018” iz Niša. Zelenović kaže da je ključ u poverenju, a da građani već znaju kakva je situacija i gde žive, samo čekaju ponudu opozicije.

Trenutno je, kako kaže Zelenović, 30 organizacija u Otvorenoj građanskoj platformi AKCIJA. Aktivizam >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i politika su se ukrstili, a lider ZZS kaže da je jasno da su se klasične partije i stranke smučile građanima.

Vrlo je važno graditi poverenje i kroz zajednički rad izgraditi taj odnos. Stranke su se smučile ljudima i u Srbiji i u svetu. Sa te strane gledano mi smo rekli hajde da pokušamo da promenimo način na koji se odvija politički život, način na koji stranke komuniciraju i rade i da to sve približimo građanima i da u otvorenom procesu dođemo do nekog dogovora. To je nešto po ugledu na komšije u Hrvatskoj i organizaciju koja se zove “Možemo” - rekao je Zelenović.

Izborni uslovi su loši i nisu se promenili od prošle godine kada je ZZS učestvovao na lokalnim izborima u Šapcu i izgubio od SNS u tesnoj trci, ali su zbog izbornih neregularanosti mnogi procesi još pred sudovima.

Ipak, kako kaže Zelenović, obilazeći Srbiju vidi da građani znaju šta se dešava u državi.

Građani sve znaju. Sve znaju. Ne mora više niko od nas, niko iz politike da se pojavi na RTS-u ili ne daj Bože na Pinku, ljudi sve znaju. Nego čekaju ponudu. Da li će se pojaviti neko verodostojan, iskren i neko ko ima plan? I mi smo upravo to uradili. Organizovali smo se, napravili smo plan, imamo vrlo jasan program i nudimo nove ljude koji u sve to treba da uđu. Ima ih svugde, ima ih i u Nišu - kaže Zelenović.

Njihov politički program okrenut je levici, ali i ekologiji kao i jasnom putu na zapad ka Briselu i Vašingtonu. On sam, kako kaže, spreman je da se uhvati u koštac sa svakim problemom koji muči Srbiju, kao i sa rešavanjem statusa Kosova i Metohije.

Kakve su mu tu ideje, koliko kolona će potencijalno ponuditi opozicija na izborima, šta misli o predsedničkom kandidatu, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.