Zelenilo u okolini Niša puno smeća, starog nameštaja i automobilskih guma

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2020, 08:57

Zelenilo u okolini Niša puno smeća, starog nameštaja i automobilskih guma

Iako je u toku besplatna akcija sakupljanja kabastog otpada u Nišu, građani svedoče da je izvan grada zelenilo prepuno smeća, šuta, starog nameštaja i automobilskih guma. Divlje deponije koje su primetili prethodnih dana prijavljivali su preko aplikacije "Prijavi problem".

JKP Mediana je pre dve nedelje započela akciju odvoženja kabastog otpada koja će trajati do kraja leta. Sve što građani treba da urade je da ih pozovu i zakažu termin, a radnici ovog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dolaze na kućnu adresu i sakupljaju kabasti otpad poput starog nameštaja, stolarije ili uređaja. Zelenilo uništeno smećem; foto: čitalac/Prijavi problem

I pored ove akcije Nišlije gomilaju smeće tamo gde mu nije mesto - u okolini Niša, na zelenim površinama i u prirodi.

O tome svedoče čitaoci, koji su poslali fotografije deponija širom Niša, preko aplikacije "Prijavi problem", a jednu takvu zabeležili su u Ulici Oskara Daviča. Zelenilo uništeno smećem; foto: čitalac/Prijavi problem

Nesavesni ljudi počeli da prave divlju deponiju u prelepoj prirodi nadomak grada u vikend naselju. Ide leto, širice se zaraza ukoliko se ne reši ovaj problem - pišu građani.

Na okretnici u Somborskoj ulici takođe se mogu videti bačene stare stvari, šut, kao i automobilske gume. Na kraju Gornjomatejevačke ulice, navode čitaoci, redovno dolazi kombi koji iznosi šut.

Ovde možete naći i kupatilo i dnevnu sobu! - napominje.

Zelenilo uništeno smećem; foto: čitalac/Prijavi problem U nastajanju je i deponija kraj Nišave, na mostu prema Rodi, a građani apeluju i na Komunalnu policiju da počne da radi posao za koji je plaćaju, jer se oni koji gomilaju smeće svuda, kažu, ne kažnjavaju.

Samo jednim prolaskom noću na keju mogli bi da intervenišu jedno 1.000 puta. Limenke i flaše lete na sve strane, bacaju se po keju i u Nišavi. Ovakvo ponašanje je katastrofalno - ističu.

Da i pored besplatne akcije odvoženja smeća građani ipak bacaju kabasti otpad tamo gde ne bi trebalo, nedavno su napomenuli u JKP Mediana, a pozvali su i građane da ne ostavljaju đubre za sobom na nišavskom keju i postavili su nove kante za otpadke.

Zelenilo uništeno smećem; foto: čitalac/Prijavi problem

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.