Zbog sumnje da je lažnim ugovorima stekao stan i izdavao magacin u Nišu uhapšen 52-godišnjak

Izvor: JužneVesti.com, 24.Mar.2022, 05:37

Zbog sumnje da je lažnim ugovorima stekao stan i izdavao magacin u Nišu uhapšen 52-godišnjak

Jedna osoba je uhapšena jer se sumnja da se još 2008. godine lažnim ugovorima o kupoprodaji uselila u stan u Beogradu, kao i da je 90-ih godina na isti način izdavala magacin u Nišu i protivpravno stekla oko 1,6 miliona dinara.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu uhapšen je 52-godišnji S.S, odgovorno lice "President Trading and Consulting", Inc Wilmington, "SDS Inex-prom", "Centaur SM", "Geo Centaur", a tereti se da je izvršio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << krivična dela protivpravno useljenje, falsifikovanje isprave i pranje novca.

Sumnja se da je nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji od 2008. godine, koji je navodno zaključen između prodavca PD „Elektrostopanstvo Skopje - RO Elektromontaža Ohrid”- predstavništvo u Beogradu i kupca PD „President Trading and Consulting“, Inc Wilmington, za kupoprodaju 4/5 stana u Beogradu, što nije odgovaralo istini nakon čega se neovlašćeno uselio u navedeni stan. Kao odgovorno lice „President Trading and Consulting“ sumnja se da je izvršio prodaju 4/5 tog stana fizičkom licu za iznos od 18.831.922 dinara, nakon čega je sa računa privrednog društva izvršio prenos navedenog novca fizičkim i pravnim licima u nameri da se prikrije i lažno prikaže nezakonito poreklo imovine - piše u saopštenju.

Dodaju i da je osumnjičeni nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji iz 1992. godine, koji je navodno zaključen između preduzeća "Beobagat" iz Beograda i "SDS Inex-prom" iz Niša za kupoprodaju magacinskog prostora u Nišu.

Što nije odgovaralo istini i izdavao ga je preko privrednog društva „Institut za geodeziju i građevinarstvo” privrednom društvu „Smitran Trade“. Kako se sumnja, na ime naplaćene zakupnine protivpravno je stekao 1.633.805 dinara - navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.