Zbog radova u Igmanskoj ulici građani Apelovca skoro svakog dana bez vode

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2022, 13:04

Zbog radova u Igmanskoj ulici građani Apelovca skoro svakog dana bez vode

"Svakog radnog dana smo bez vode od jutra do popodneva, u 21. veku, u doba pandemije i tokom vrućina, ovo je psihička tortura", kaže građanin Apelovca koji dodaje da ovakvo stanje traje već mesec dana i da su auto-cisternu tek danas dobili. Iz JKP Naissus kažu da su radovi u Igmanskoj ulici obimni i trajaće i narednih 10 dana, koliko građani tog dela Niša opet neće imati vodu svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

Radnici Vodovoda radiće i narednih deset dana; foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << JKP Naissus;

U sredu, 17. avgusta česma je presušila u 8:30 u stanu Nišlije na Apelovcu, a da se nije obezbedio balonima kupovne vode, morao bi da čeka do 20 sati. Briga o ličnoj higijeni bila je pod parolom "snađi se", a kaže da ovo traje previše.

Danas je voda nestala oko 9:30 i još je nema (13 sati). Svakog radnog dana po 5, 6 sati nemamo vodu. Ovo je psihička tortura, ne znam koju drugu reč da iskoristim. Ne znaš da li te čeka voda kada dođeš kući, kada kreneš na posao da li će biti da se istuširaš. U 21. veku, u doba pandemije, sa vrućinama, a treba da odeš kod lekara. Neko i nema ko da mu odnese vodu, ovo je strašno - rekao je Nišlija.

Cisterne od juče; foto: Optina

Iz Javnog komunalnog preduzeća Naissus kažu da se nastavljaju radovi u Igmanskoj ulici.

Zbog prevezivanja priključnih veza i priključenja vodovodne mreže u prekidu je vodosnabdevanje do 15 sati u Igmanskoj i moguć prekid u okolnim ulicama: Đorđa Krstića, Šabačkoj, Kopaoničkoj, Krste Đorđevića, Trsteničkoj, Apelovac, Gabrovačkoj, Avalskoj, delu Triglavske, i delu Dušana Popovića - kažu u Vodovodu.

Tokom dana i u petak, 19. avgusta u tim ulicama kružiće auto-cisterna za snabdevanje pijaćom vodom.

Radovi su obimni, kažu u Vodovodu, a nastavljaju se u narednih 10 dana, sa prekidom vodosnabdevanja u vremenu od 8 do 15 sati.

Podsetimo, sa sadašnjih 69,90 dinara po metru kubnom, vodu i kanalizaciju bi građani u Nišu mogli da plaćaju oko 30 odsto više - 90, 73 dinara, ukoliko Gradsko veće usvoji predlog Nadzornog odbora JKP Naissus.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Na Apelovcu bez vode do 17 sati zbog radova u Igmanskoj

Izvor: JužneVesti.com, 19.Avg.2022, 10:10

Pored najavljenih radova, nastao je i kvar u Igmanskoj ulici, kažu u Javno komunalnom preduzeću Naissus, pa će vodosnabdevanje u ovoj i okolnim ulicama biti u prekidu do 17 sati. Tokom dana kružiće i dve auto-cisterne za snabdevanje žitelja pijaćom vodom, a zbog radova i građani Tome Rosandića,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.