Zbog korone usporeni građevinski radovi - u Nišu grade dva kružna toka i ulicu, najavljuju krpljenje rupa

Izvor: JužneVesti.com, 07.Apr.2020, 14:44

Zbog korone usporeni građevinski radovi - u Nišu grade dva kružna toka i ulicu, najavljuju krpljenje rupa

Vanredno stanje zbog korone usporilo je i otežalo sve građevinske radove i u Nišu, kažu u Direkciji za izgradnju, ali nijedno gradilište nije zatvoreno. Kažu da radnici grade dva kružna toka na Bulevaru Nikola Tesla, Studeničku ulicu u naselju Pantelej, a najavljuju da će uskoro početi i krpljenje udarnih rupa.

Mere koje su već 3 nedelje na snazi zbog korona virusa uticale su i na građevinske radove. Ipak, u Direkciji za izgradnju kažu da u suštini ni jedno gradilište >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Nišu nije zatvoreno. Napominju da se ipak radi otežano i sporo zbog strogih mera. Radovi otežani i usporeni, ali nisu stali; foto: V. Keser

Projekte koje su izdvojili su izgradnja dva kružna toka, asfaltiranje ulice i seosko održavanje.

Pod otežanim uslovima i sa smanjenim brojem radnika rade se dva kružna toka (Aleksandra Medvedeva - Nikola Tesla i u Jagodin Maloj kod mosta), takođe radi se i ulica u Panteleju (Studenička). Radi se i na seoskom održavanju, a uskoro kreće i gradsko u delu saniranja udarnih rupa - navode u Direkciji.

Najveći problem prevoz radnika do gradilišta; foto: JV/A.S. Iako je građevinska sezona u jeku zbog epidemije se otežano radi i na objektima visokogradnje, kažu u Direkciji, ne grade se svi i ne u punom kapacitetu kako bi to inače bilo u ovo doba godine da nije pandemije.

Problem koji i u Direkciji za izgradnju navode je prevoz radnika, na šta su mnogi ukazivali nakon ukidanja gradskog prevoza.

Ograničenje kretanja u određenim vremenskim intervalima u mnogome ometa planirano izvođenje radova, ali ipak u najvećoj meri je problem to što nema prevoza (ni gradskog ni međugradskog) pa je radnicima posebno otežano da dođu na radno mesto i da se vrate kući - napominju u Direkciji.

Podsetimo, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je rekla da život ne sme da stane i da građevinski radovi treba da budu nastavljeni svuda, uz stroge mere bezbednosti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.