Izvor: RadioCity.rs, 24.Nov.2020, 23:12

Zbog korone se menja i red vožnje

Vlada je naredila strogu kontrolu nošenja zaštitne maske u javnom prevozu, a broj putnika ograničen je na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila. U skladu sa tim, Direkcija za javni prevoz grada Niša donela je odluku po kojoj se određeni polasci u večernjim satima ukidaju, a pojačavaju se oni u jutarnjim i popodnevnim časovima kada ljudi idu ili se vraćaju s posla.
"Određeni polasci posle 18 časova su ukinuti, a kako bi bile ispoštovane epidemiološke mere, uvedeni su novi polasci >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << u periodima dana kada se javlja povećan broj putnika", rekli su u Direkciji. Tako je u špicu povećan broj polazaka na linijama 1,3, 5 i 10. Ti polasci su u novom redu vožnje podvučeni linijom.

Ukoliko je kapacitet vozila popunjen do 50%, na savesti je građana da li će u taj autobus ući ili će sačekati drugi. Ista je situacija kada je reč o sedenju na obeleženim sedištima. Kada je o ovome reč, direktor Direkcije Milan Milić rekao je za City radio da se radi o preporuci Vlade, a ne o obaveznoj meri.
"Ko može da zabrani nekom da uđe u autobus ako ima kartu? Ko može tačno da kontroliše koliko putnika ima po autobusu?", rekao je Milić i dodao da u Nišu problema sa gužvama u autobusima nema u onoj meri u kojoj je to slučaj u Beogradu. Ipak, zbog povećanog broja putnika koji idu na posao, na nekim linijama u određeno vreme dva autobusa kreću istovremeno.
Novi red vožnje možete videti ovde.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.