Završen tender za nabavku bebi paketa: Izabrana niška firma

Izvor: NiskeVesti.rs, 20.Okt.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen tender za nabavku bebi paketa: Izabrana niška firma

Na upravo završenom tenederu za izbor firme koja će o trošku grada darovati novorođene bebe, posao je ponovo poveren niškoj firmi "Izvor“. Ugovor je potpisan na godinu dana, a za tu poziciju u gradskom budžetu opredeljeno je 28 miliona dinara.

Bebi paketi su sada sadržajniji - imaju po 12 komada garderobe i opreme što u prethodnom periodu nije bio slučaj.
"Roditelji od grada dobijaju ogradicu za krevetac sa posteljinom, prekrivač, dve štrample, bebi komplet >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << sa kapuljačom i jedan na raskopčavanje, tri donja dela garderobe, dva bodija i jednu benku. Isporuka prvih 70 komada je bila danas, a do kraja nedelje planira se još jedan kontignet", potvrdio je za Niške Vesti direktor "Izvor"-a Milan Ilić.
Načelnica Uprave za dečiju, primarnu i socijalnu zaštitu Mirjana Popović rekla je da je grad za ovu poziciju u budžetu namenio 28 miliona dinara.
Ugovor je potpisan na godinu dana i kako kaže nema kašnjenja u isporuci paketa.
"Po tenderu, niška konfekcija se obavezala da izradi i isporuči 2.600 paketa", dodala je Popović.
Vrednost jednog bebi paketa je sada devet hiljada dinara, a zbog lošeg punjenja budžeta jedno vreme je bio šest. Međutim, po rečima direktora i vlasnika "Izvora", grad je ostao dužan da plati nekoliko meseci. Od aprila se plaća redovno, ali postoje šest-sedam meseci koji još uvek nisu naplaćeni.
Kako kaže, radi se o periodu od janura do aprila ove godine, a ima zaostataka i iz 2015. godine.
Zarađeni novac Ilić planira da dobije tužbom jer se već par puta desila ista situacija. Načelnica Popović negira njegove navode i kaže da grad sve uredno plaća, čak se i trudnicama i porodiljama više ne duguje.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.