Završava se 24-časovno grejanje u Nišu, ali Toplana u pripravnosti

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jan.2024, 14:05

Završava se 24-časovno grejanje u Nišu, ali Toplana u pripravnosti

Grejanje tokom noći u stanovima Nišlija koji koriste usluge Gradske toplane prestaje večeras, 14. januara, potvrdili su iz ovog preduzeća, ali uz napomenu da će radnici biti u pripravnosti "ako realnost ne bude u skladu sa prognozama". Meteorolozi predviđaju toplije vreme i manji minus nego prethodnih dana u Nišu, a temperature na jugu bi mogle da pređu i 10 °S.

U Nišu je danas jutro bilo hladno i sa umerenim mrazem, ali je sve toplije i najviša dnevna temperatura biće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << oko 5 stepeni. Oblačno i toplije vreme iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda prognoziraju za ponedeljak, 15. januar, a od sredine dana povremeno će padati kiša.

Vetar slab do umeren južni. Jutarnja temperatura oko -3 °S, a najviša dnevna oko 8 °S. Krajem dana i tokom noći se kiša na širem području grada može i lediti pri tlu, a u drugom delu noći sa daljim padom temperature kiša će preći u sneg, a vetar će biti u skretanju na severni - predviđaju meteorolozi.

U skladu sa ovim prognozama meteorologa prestaje i 24-časovno grejanje u stanovima Nišlija koji se greju preko Toplane, a koje je počelo u noći 9. januara.

Po trenutnim prognozama, nastupajuće noći neće biti celovečernjeg grejanja. Radnici će biti u pripravnosti, ukoliko se desi da realnost ne bude u skladu sa prognozama - navode iz Toplane.

Meteorolozi za narednu nedelju prognoziraju nestabilno vreme - u utorak, 16. januara hladnije i povremeno sa slabim snegom, koji će u nekim krajevima formirati, a u drugim povećati visinu snežnog pokrivača.

U sredu i četvrtak ponovo toplije, u četvrtak sa najvišom dnevnom temperaturom od 11 na jugoistoku, do 18 °S na zapadu zemlje, a u Negotinskoj Krajini hladnije, oko 4 °S. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će na planinama usloviti i naglo topljenje snega. U sredu umereno oblačno i suvo. Krajem dana i tokom noći, kao i u četvrtak pre podne, oblačno mestimično sa kišom koja će se u Negotinskoj Krajini lediti pri tlu - navode meteorolozi.

Od četvrtka ponovo predviđaju kišu, koja će u petak sa padom temperature preći u sneg, a za vikend 20. i 21. januara oblačno uz slab sneg.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.