Zavod za zaštitu spomenika Niš je radio projekat zaštitne konstrukcije na Medijani (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 28.Sep.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavod za zaštitu spomenika Niš je radio projekat zaštitne konstrukcije na Medijani (VIDEO)

Posle priče o izgradnji zaštitne konstrukcije na nalazištu Medijana koja je oštetila krov muzejske zgrade na ovom lokalitetu, oglasio se i Republički zavod za zaštitu spomenika kulture. Pomoćnica direktora Zavoda Ivana Ranković je u telefonskoj izjavi za Nišku televiziju rekla da projekat nisu radili njihovi već stručnjaci niškog Zavoda za zaštitu spomenika kulture i da će njene kolege iz Beograda sutra posetiti Medijanu.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Bez odgovora zašto su lukovi u krovu muzejske zgrade

Izvor: JužneVesti.com, 28.Sep.2015

Iako direktorka niškog Zavoda za zaštitu spomenika Elena Vasić Petrović tvrdi da se natkrivanje Vile na Medijani odvija prema projektu, stručnjaci Republičkog zavoda sutra će posetiti lokalitet kako bi utvrdili da li ima propusta...Ovo je odlučeno nakon što je niški Narodni muzej obavestio...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.