Zatvorenici kupili školski pribor za 140 đaka prvaka

Izvor: JužneVesti.com, 07.Sep.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorenici kupili školski pribor za 140 đaka prvaka

Sveske, olovke, drvene bojice, tempere, kolaž papiri, ali i čokoladice, dobilo je 140 đaka prvaka iz najugroženijih porodica iz Niša, kako bi uspešno otpočeli školovanje, a akciju sakupljanja novca za kupovinu paketića inicirali su osuđenici iz Kazneno popravnog-zavoda u Nišu.

Zamenik upravnika Kazneno-popravnog zavoda Dejan Panić, rekao je da su akciju inicirali sami osuđenici i da su od svojih zarada odvajali deo novca kako bi pomogli najugroženijim porodicama. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

U ovoj akciji učestvovalo je 411 zatvorenika. Oni su sakupili oko 150.000 dinara i od tih para su napravljeni paketići koji imaju sve ono što je potrebno đaku prvaku da lepo i uspešno startuje - kaže Panić.

I nešto slatko; foto: B. A.Porodice koje su dobile pomoć birali su supervizori, a prema rečima Zorana Jovića, direktora Centra za socijalni rad, to su uglavnom disfunkcionalne porodice sa većim brojem dece.

Paketiće su dobila deca kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija - kaže Jović.

Saradnja Centra za socijalni rad i KPZ-a postoji od ranije, a prema Jovićevim rečima upravo ovakve akcije treba organizovati kako bi se plasirale prave vrednosti i kako bi društvo počelo da ceni prave vrednosti.

Ovo je doba primer koji mlađim generacijama pokazuje šta je ustvari humanost, šta je plemenitost i upravo su ovi ljudi to pokazali i delom - rekao je Jović.

Ovo nije prva humanitarna akcija zatvorenika iz Kazneno-popravnog zavoda u Nišu. Oni su, kako kaže Panić učestvovali u humanitarnoj pomoći za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji, ali i u akciji sakupljanja obroka za nastradale i ugrožene u poplavama.

140 paketića; foto: B. A.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Zatvorenici prikupili 140 paketića za siromašne mališane

Izvor: juGmedia, 07.Sep.2017

Mališani iz socijalno ugroženih porodica, njih 140, dobilo je danas u Centru za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu paketiće sa školskim priborom koje su obezbedili osudjenici Kazneno-popravnog zavoda  u Nišu...Osuđenici su kao pomoć deci prikupili i 150.000 dinara..Zamenik upravnika Kazneno-popravnog...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.