Zasvetleli semafori kod “Kalče”

Izvor: JužneVesti.com, 03.Feb.2020, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zasvetleli semafori kod “Kalče”

Na pešačkom prelazu u ulici Nikole Pašića kod “Kalče” u Nišu, počeli su da rade semafori koji bi trebalo da regulišu saobraćaj u ovom delu grada. Kretanje vozila i pešaka je bilo usporeno u tom delu Niša, a po preporuci Saveta za bezbednost saobraćaja cilj postavljanja nove signalizacije jeste bezbedniji prelazak ulice.

Ono što je najavljeno još 2016. godine konačno je realizovano 4 godine kasnije - semafori su zasvetleli na uglu Obrenovićeve i Nikole Pašića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Da li je semafor kod Kalče dobro rešenje?

Odluka je doneta u cilju regulisanja saobraćajnih tokova na ovom pešačkom prelazu i unapređenja dinamike saobraćaja u navedenoj ulici - objašnjavao je ranije većnik Igor Vojinović.

Ovu odluku doneo je Savet za bezbednost saobraćaja i ova raskrsnica je samo jedna u nizu koje su dobile svetlosnu signalizaciju. Pre toga su semafori postavljeni kod Tvrđave i u Ulici Dimitrija Tucovića.

Mišljenja građana na društvenim mrežama oko postavljanja semafora u delu pešačke zone bila su podeljena, ali je činjenica da je prolazak i vozila i pešaka u ovom delu grada bio usporen, posebno u špicu kada su najveće gužve.po

Neki tek treba da naviknu na saobraćajnu signalizaciju; foto: Vanja Keser

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.