Zašto je Niš u mraku? (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Nov.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je Niš u mraku? (VIDEO)

Iako je javna rasveta i dalje u nadležnosti JKP Gorica, o njoj od 1. novembra ne brine niko, jer je zaposlenima u ovom sektoru istekao ugovor, saznaje Niška televizija. Problem je nastao jer nadležni u Gorici ne znaju još koliko dugo će oni biti zaduženi za javnu rasvetu, a to će se znati tek posle skupštinskog zasedanja. Ipak, direktor ovog preduzeća Igor Jovanić kaže da će u narednih nekoliko dana ovaj problem biti rešen, i da će se naći odgovarajući pravni okvir da ova, za sada, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << nerešena situacija što manje utiče na Nišlije i osvetljenost grada.
Zašto je Niš u mraku? Mnoge Nišlije proteklih nedelja postavile su ovo pitanje.
Naime, pokvarenih svetljiki i neosvetljenih ulica u gradu ima, ali radnika nema.
Četvorici zaposlenih u Gorici, koji su do sada održavali javnu rasvetu u gradu, ugovori o radu nisu produženi, te tako Niš, za sada, ima samo jednu ekipu koja se bavi hitnim intervencijama i održavanjem semafora.
U Gorici kažu da je problem nastao jer su njihovim radnicima 1. novembra istekli ugovori, a datum zasedanja skupštine, na kojoj bi trebalo da se odluči kako će zaposleni biti raspodeljeni, još uvek se ne zna. Ipak, direktor Gorice, Igor Jovanić, za NTV kaže da nema potrebe za panikom, i da pravna služba ovog preduzeća sastavlja ugovore koji će radnicima omogućiti da se vrate na posao, čime će i problem javne rasvete, privremeno, biti rešen.
Kako NTV nezvanično saznaje, osim radnika, problem u Gorici, su i vozila sa dizalicama za javnu rasvetu. Zbog nedostatka para, nisu registrovana.
Podsećamo, nakon rasparčavanja Gorice, deo radnika i poslova bi trebalo da pripadne Parking servisu, a deo Medijani. Ipak, sve podele i premeštanja za sada su samo nagađanja, jer će se konačna odluka oko toga ko će preuzeti koje poslove znati tek posle zasednja skupštine i gradskog veća.
Muke Nišlija, kada se o mračnim ulicama i javnoj rasveti radi, trebalo bi da, makar na papiru, budu rešene nakon zasedanja sledeće skupštine. A kako znamo da kod nas put od odluke do realizacije ume da potraje, Nišlijama je najbolje da se što pre snabdeju baterijskim lampama.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.