Zaštitnik građana naložio KPZ Niš da postavi video-nadzor u prostorijama za pritvor

Izvor: JužneVesti.com, 01.Mar.2024, 12:15

Zaštitnik građana naložio KPZ Niš da postavi video-nadzor u prostorijama za pritvor

Nakon kontrolne posete niškom Kazneno-popravnom zavodu Zaštitnik građana je uputio preporuku da se u svim prostorijama za zadržavanje uhapšenih osoba do 48 sati obezbedi video-nadzor i njegovo funkcionisanje.

Inače, ista ova preporuka zavodu je data i 2021. godine, ali očigledno nije ispoštovana.

Kako stoji u izveštaju Zaštitnika, u KPZ Niš postoji 5 prostorija za zadržavanje osoba do 48 sati, a koje se nalaze u prizemlju pritvorske jedinice.

Samo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u jednoj od njih je video nadzor u funkciji, u tri prostorije su kamere oštećene zbog čega ne rade, a u jednoj video nadzor ne postoji. Imajući u vidu da se prostorije za zadržavanje u KPZ Niš nalaze predaleko od kućice u kojoj boravi policijski službenik koji je zadužen za bezbednost lica tokom zadržavanja, od velikog je značaja da sistem video nadzora uvek bude u funkciji, zbog čega NPM ponovo upućuje preporuku KPZ Niš - navodi se u izveštaju.

U saopštenju Zaštitnika stoji da se Uprava za izvršenje krivičnih sankcija izjasnila po preporuci i da "je tom zavodu naloženo da preduzme sve aktivnosti sa ciljem da se u svim prostorijama za zadržavanje obezbedi video nadzor kao i njegovo funkcionisanje".

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Zaštitnik građana: Postaviti video-nadzor u Kazneno-popravnom zavodu Niš

Izvor: Danas, 01.Mar.2024

Zaštitnik građana je, nakon kontrolne posete niškom Kazneno-popravnom zavodu (KPZ), uputio preporuku da se u svim prostorijama za zadržavanje uhapšenih osoba do 48 sati obezbedi video-nadzor i njegovo funkcionisanje, prenose danas Južne vesti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.