Zastava 63. padobranske brigade na putu oko sveta

Izvor: RadioCity.rs, 30.Nov.2020, 15:07

Zastava 63. padobranske brigade na putu oko sveta

Zastava 63. padobranske brigade krenula je iz Niša na put oko sveta, objavljuje RTS. Bivši pripadnici ove jedinice koji žive u različim krajevima sveta prenosiće je iz ruke u ruku. Pored zastave poslata je i knjiga sećanja u koju će učesnici poslednjeg rata upisivati uspomene na pripadnike ove jedinice.
Na zastavi je odštampana zakletva 63. brigade koja glasi: „ZA OTADŽBINU, ZA DRUGA, ZA PUŠKU, ZA VOJNIČKU I RATNIČKU ČAST, PADOBRANCI 63. PADOBRANSKE BRIGADE>> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs <<
Prethodno je osveštena, a njen povratak u Niš se očekuje 14. oktobra naredne godine, na Dan 63. padobranske brigade i krsnu slavu Pokrov Presvete Bogorodice.
Zastava će tada uz knjigu biti izložena u spomen-sobi brigade. Akcija je pokrenuta uz odobrenje Generalštaba Vojske Srbije.
U Nišu je 1967. godine formirana 63. padobranska brigada, koja se bitno razlikovala od prethodnih padobranskih jedinica. 

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.