Zarobljene duše– triler roman mladog pisca čija je radnja smeštena u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 25.Feb.2021, 09:53

"Zarobljene duše"– triler roman mladog pisca čija je radnja smeštena u Nišu

Istorijski triler koji prati privatnog istražitelja iz Niša, čoveka koji je napustio policiju zbog korumpiranosti svojih nadređenih, a koji prolazi kroz niz spletki i laži, drugi je roman 26-godišnjeg pisca Antonija Ranđelovića. Prvo izdanje je naišlo na veliku zainteresovanost čitalaca, pa ovaj Nišlija kaže da je veoma zadovoljan uspehom koji je postigao, a u to ubraja i objavljivanje prvog romana na sajtu Bookmate.

Decembra meseca prošle godine objavljen je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << roman Zarobljene duše, a kako kaže autor, za vrlo kratko vreme je rasprodat ceo prvi tiraž.

Glavni junak ovog romana je Andrija Ivković, usamljenik, čovek koji je napustio policiju zbog korumpiranosti svojih nadređenih i koji sada radi kao privatni istražitelj u Nišu. Kada dobije informaciju od svog bivšeg kolege da je počinjeno ubistvo i da je kod žrtve nađena poruka ispisana krvlju, koja je namenjena njemu, događaji će se smenjivati kao na traci. Istraga će ga voditi kroz različite spletke i laži i dovesti do zastrašujuće istine u koju su upleteni njegov otac, porodica Minh i planina Rtanj – opis je radnje romana.

Iako je roman zamišljen kao omnibus naizgled nepovezanih priča, Ranđelović ističe da postoji jedna nit vodilja koja na kraju romana povezuje sve te priče u jednu veliku celinu. Kao i prvi roman Prorokova suza i ovaj je triler, a mladi pisac navodi da je oduvek hteo da se oproba u pisanju baš tog žanra. Prvi roman niškog pisca objavio sajt "Bookmate"; foto: A. R.

Kada sam ja bio mlađi interesovale su me te neke teorije zavere, hteo sam da istražim šta sve tu ima, voleo sam baš pred kraj srednje da čitam trilere i onda sam rešio - zašto ne bih napravio neki eksperriment da vidim da li mogu da dokažem sam sebi da li mogu da napišem neki roman, neki triler – kaže Ranđelović.

Upravo o teoriji zavere koju je autor upleo u svoj roman govori i recenzija niškog pisca Branislava Jovanovića.

Koliko god se Antonije Ranđelović trudio da nas uveri da zavere ne postoje, učinio je upravo suprotno. Stvorio je fenomenalnu teoriju, dostojnu denbraunovskih zapleta. On je u svom romanu zarobio duše, a zarobiće i čitaoce. Upozorenje: Ne pitajte se šta je sve tačno u ovoj knjizi, poljuljaće sve u šta ste verovali – piše u recenziji na korici romana.

Pre skoro godinu dana na konkursu za neafirmisane pisce mlađe od 35 godina Tvoja reč, prvi roman niškog pisca Prorokova suza postao je jedan od finalista u konkurenciji od preko 400 pristiglih radova.

Samim tim stekao je pravo da bude objavljen kao e-knjiga na sajtu "Bookmate", gde je stao rame uz rame sa domaćim hit-autorima, kao što su Vanja Bulić, Vesna Dedić, Jelena Bačić Alimpić i mnogi drugi, a od niških pisaca Dejan Stojiljković i Branislav Janković – navodi Ranđelović.

Tako je Ranđelović postao najmlađi srpski pisac čiji je rad objavljen na tom sajtu.

I pored toga što su njegovi romani trileri, kaže da ne želi da ga čitaoci svrstaju među pisce koji pišu samo romane tog žanra, jer, kako kaže, u budućnosti želi da piše svaki roman na drugačiji način i sa drugačijom temom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.