Žarko Ranković: Pojavila se nova klizišta u Nišu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 19.Maj.2014, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žarko Ranković: Pojavila se nova klizišta u Nišu (VIDEO)

Gostujući u Telepresu 4, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Žarko Ranković rekao je da su se u Nišu zbog obilnih padavina prošle nedelje pojavila nova klizišta. Zbog toga je nekoliko objekata u Gabrovcu sklono rušenju, pa ekipe Štaba redovno proveravaju situaciju.
Prema Rankovićevim rečima, u ovom trenutku najvažnija je evakuacija građana iz tih objekata, pa su se neki privremeno sklonili kod rođaka, dok je drugima ponuđen smeštaj u Gerontološkom centru. Kako je istakao, klizišta u Nišu su višegodišnji problem, ali Grad u ovom trenutku nema novca za njihovo trajno saniranje. Ipak, ističe da to ne znači da će gradske vlasti okrenuti leđa ugroženim sugrađanima.
On je dodao da ekipe redovno kontrolišu stanje na već poznatim klizištima na Mramorskom brdu i u Niškoj Banji, ali da je, na sreću, situacija za sada tamo mirna.
Povodom dva ruska helikoptera koja su danas sleteli na niški aerodrom, Ranković je rekao da su u pregovorima sa Sektorom za vanredne situacije Ruske Federacije da ti helikopteri tu i ostanu zbog mogućih požara tokom letnjih mesti.
Ranković se ponovo zahvalio građanima koji su prikupljali pomoć za ugrožena područja na velikom odzivu, ali je rekao da je nekoliko punktova zatvoreno jer, kako je saopšteno iz Crvenog krsta, za sada ne postoji potreba za tolikom količinom.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Porodica iseljena iz kuće pogođene klizištem (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Maj.2014, 16:43

Četvoročlana porodica iz Gabrovca iseljena je iz kuće pogođene klizištem. U iseljenju im je pomogao Grad Niš koji im je ponudio i smeštaj u Gerontološkom centru, ali su ipak odlučili da odu kod rođaka. Takođe, na sastanku Štaba za vanredne situacije dogovoreno je sa Apotekama Niš da najugroženijima...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.