Izvor: Medijski istraživački centar, 28.Sep.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapošljavanje dece iz domova

Media i reform centar iz Niša pozvao je kompanije iz Srbije i regiona da se uključe u akciju zapošljavanja štićenika doma za nezbrinutu decu u okviru projekta Iz doma na svoje.
Apel je upućen svim kompanijana i poslodavcima iz regiona koji bi trebalo da se prijave za mentorski program koji bi mladima bez roditeljskog staranja trebalo da omogući brže i lakše zapošljavanje.
Prema najavama organizatora programa, cilj ove inicijative je da se podigne svest građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << o problemu i potrebi zapošljavanja mladih štićenika domova i da im se omogući da što pre postanu samostalni.
Mentorski program koji je planiran podrazumeva rad sa grupom od 5 do 10 mladih ljudi iz domova koji nemaju iskustva.
Inače, ovaj program organizovan je u okviru regionalnog projekta „Iz doma na svoje“ koji se osim u Srbiji, realizuje i u Hrvatskoj, Makedoniji i Sloveniji.
Svi zainteresovani poslodavci mogu ostaviti podatke o svojoj kompaniji na sajtu www.fromfostertoprosper.com, kako bi bile dodate u jedinstvenu bazu podataka.
Ova inicijativa trebalo bi da pomogne rešavanje problema dece i omladine bez roditeljskog staranja koja zbog godina starosti gube pravo na smeštaj u domove. Takav je slučaj sa domom u Kulini koji bi trebalo da postane dom za odrasle, a deca bi trebalo da budu smeštena u male domske zajednice
Do sada su u okviru ovog programa organizovani sajmovi zaposljavanja u Nisu i Beogradu i radionice na kojima su korisnici domova učili kako da se prijave za posao.
Projekat „Iz doma na svoje“ realizuje „Media i reform centar Niš“ u partnerstvu sa Ministarstvom za rad i socijalnu politiku, organizacijom „1000 mladih lidera“, Univerzitetom Metropolitan, Medija centrom Beograd, Nacionalnom službom za zapošljavanje i drugima.
Takođe, program je finansijski podržala Evropska komisija kroz Generalni komitet za proširenje, socijalne poslove i inkluziju.
O projektu Iz doma na svoje izveštavala je i regionalna televizija Al Jazeera Balkans.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.