Izvor: RadioCity.rs, 14.Nov.2019, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanimljiv ekološki program u petak u Pozorištu lutaka

Deci će biti predstavljen model u kome reciklažni materijal ima svoju vrednost izraženu u vrednosti reciklažne, društveno-odgovorne valute - ALU-COIN-a. To je kovanica načinjena od aluminijuma koja na jednoj strani ima jedinstveni žig. Njega dobijaju donosioci pet praznih, iskorišćenih limenki i mogu ga koristiti kao sredstvo plaćanja isključivo u okviru programa. Jednim ALU-COIN-om „kupuju“ jednu ulaznicu, a sa više njih „kupuju“ olovke, torbe, knjige...
Male gledaoce >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << sutra će dočekati maskota LI MEN, koji će ih uputiti na prihvatanje i presovanje donetih limenki i zamenu za ALU-COIN-e i njihovu zamenu za ulaznicu, ali i ostale zanimljive i korisne predmete u LIMENKICI-KNJIŽARICI i LIMENKICI-SVAŠTARICI.  Potom će moći da pogledaju kratki film o prirodnim staništima u Srbiji i izvodjenje predstave „Čudesna šuma“.
Projekat sprovode Udruženje građana „Eko art“ i Dečije pozorište  „Čarapa“ u produkciji „Škole plus“ d.o.o., a sufinansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine Srbije. Za deset godina trajanja ove manifestacije, kroz nju je prošlo 70.000 dece i odraslih, održano je 300 programa u 56 gradova i mesta širom Srbije i prikupljeno je 500.000 limenki. Ponela je prvu nagradu za Najbolju neprofitnu kampanju 2014. god u Srbiji, po anketi  City magazina. Pozorište lutaka Niš je jedan od ovogodišnjih partnera projekta.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.