Zamenom uloga đaka i profesora i predstavama niška Gimnazija proslavlja jubilej

Izvor: JužneVesti.com, 18.Nov.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenom uloga đaka i profesora i predstavama niška Gimnazija proslavlja jubilej

Učenici i profesori će zameniti uloge na dan kada počinje obeležavanje 141. godišnjice postojanja Gimnazije "Stevan Sremac" u Nišu, u ponedeljak 18. novembra, a do kraja nedelje će povodom rođendana biti izvedena predstava na nemačkom jeziku, kao i komad po tekstu niškog pisca Branislava Jankovića, a održaće se i takmičenje u besedništvu.

Cele nedelje će Prva niška gimnazija "Stevan Sremac" slaviti jubilej, a kažu da će posebno biti zanimljivo prvog dana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kada će jedan školski čas učenici biti predavači svojim profesorima.

Ovaj školski dan realizuje se u organizaciji naših parlamentaraca. Njihova je ideja da toga dana profesori budu u školskoj klupi, a učenici za katedrom. Ovo nije novina i često se dešava da su đaci kreatori časa uz mentorstvo svojih nastavnika, međutim, ovaj ponedeljak je drugačiji jer će u većini učionica biti tako - kažu u Gimnaziji.

Istog dana će otovoriti vrata budućim maturantima, a kažu da će svi osnovci koji posete školu dobiti sve potrebne informacije i moći će da obiđu učionice i budu na nekom času.

U utorak 19. novembra će đaci odigrati predstavu na nemačkom jeziku od 19 sati, najavljuju, a sutradan je na programu tradicionalno takmičenje u besedništvu.

Svečana akademija povodom 141. godišnjice je u petak takođe od 19 sati, a učenici dramske sekcije će tada odigrati predstavu Kafana kod "slomljenog srca", po tekstu poznatog niškog pisca Branislava Jankovića.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstava za prvi susret sa pozorištem i bajka o odrastanju na repertoaru Lutkarskog teatra

Izvor: JužneVesti.com, 18.Nov.2019

Do kraja nedelje će na repertoaru niškog Pozorišta lutaka biti dve predstave za decu - Patkica žutkica koja je namenjena najmlađima i njihovom prvom susretu sa pozorištem, kao i Zlatokosa za nešto starije koja je urađena po poznatoj bajci braće Grim i govori o odrastanju...Patkica Žutkica je...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.