Zajedno u reciklaži - inkluzija osoba sa invaliditetom

Izvor: RadioCity.rs, 03.Dec.2020, 02:56

Zajedno u reciklaži - inkluzija osoba sa invaliditetom

Dejan Kozić,  iz udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Stari grad „Živimo zajednо“  ispričao je kako je došlo do saradnje sa Nišlijama. Jedan vaš sugrađanin  je gledao prilog na televiziji i kontaktirao nas sa predlogom da se nešto slično napravi i u gradu na Nišavi. Kozić koji je, kako kaže i sam roditelj autističnog deteta, odmah je prihvatio predlog i napisao projekat kako bi pomogao osobama sa smetnjama u razvoju da se uključe u društvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Dugo smo razmišljali kako da  pronađemo neki posao osobama sa smetnjama u razvoju. Posao koji ih ne  bi opteretio, ali im u isto vreme omogućio da ostvare novčanu nadoknadu i budu korisni samom društvu. Tako smo i došli na ideju reciklaže. Naše udruženje je jedino u Srbiji koje poseduje dozvolu Ministrastva zaštite životne sredine za sakupljanje sekundarnih sirovina, kaže sagovornik.
Jovan Bogdanović ispred udruženja MNRO Niš kaže da je ovaj projekat značajan jer šalje važnu poruku društvu i pokazuje im da i oni koji imaju određene smetnje mogu i žele da budu korisni svojoj zajednici, svom gradu i samom društvu.
Ivan Todorović jedan od korisnika ističe da mu se dopada što reciklira limenke i da na taj način čuva životnu sredinu.

Projekat „Zajedno u reciklaži“   podržan je od strane ministrastva životne sredine Republike Srbije, a sprovodi ga udruženje „Živimo zajedno“ iz Beograda. Donaciju u vidu reciklažnog materijala dobiće i udruženja koja brinu o osobama sa smetnjama u razvoju u Aleksincu, Kruševcu, Leskovcu i Pirotu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.