Zajednička izložba slika Milana Vidojkovića i Jelene Đukanović u Galeriji NKC-a

Izvor: JužneVesti.com, 19.Maj.2021, 13:52

Zajednička izložba slika Milana Vidojkovića i Jelene Đukanović u Galeriji NKC-a

Radove umetnika Milana Vidojkovića i Jelene Đukanović ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju na prvoj zajedničkoj izložbi, koja će biti otvorena u sredu 19. maja od 19 sati u Galeriji Niškog kulturnog centra.

Slike Milana Vidojkovića pokazuju zanimljive prizore za koje nije lako utvrdili kada su se dogodili, dok Jelena u svom formatu koristi princip jednostavosti, objašnjava profesor Zoran D. Kostić u čijoj su klasi ovi umetnici i diplomirali.

Slikar Milan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Vidojković ponikao je i formirao se na Fakultetu umetnosti u Nišu. Kulturnoj javnosti skrenuo je pažnju na svoj rad predstavljajući se samostalno i na više grupnih izložbi u gradu. Jelena Đukanović iako mlada slikarka otpočinje i izlagačku aktivnost, odlučivši se za aktivan odnos uprkos brojnim poteškoćama i izazovima ovog vremena- navodi Kostić.

Milan Vidojković rođen je u Nišu 1980. godine i njegovo slikarstvo prema rečima stručnjaka priprada jednoj vrsti misaonog slikarstva i po svojoj prirodi lišeno je efekata svake vrste.

Jelena Đukanović je rođena 1995. godine u Leskovcu, student je doktorsko- umetničkih studija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora mr. Dobrice Bisenića i stipendista Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Izložba u Biblioteci grada Beograda, akcija dobrovoljnog davanja krvi i besplatna članarina za davaoce

Izvor: Blic, 19.Maj.2021

U sredu, 26. maja, u 19 sati, u Galeriji "Atrijum" biće otvaranje izložbe slika "Utočišta" autora Dragana Bartule, navodi se u saopštenju Biblioteke grada Beograda. Izložbu otvara Danilo Vuksanović, a biće otvorena do 08. jula.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.