Za tri meseca stotine miliona dinara Međarčevoj i firmi Trace za puteve i ulice u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2024, 13:57

Za tri meseca stotine miliona dinara Međarčevoj i firmi "Trace" za puteve i ulice u Nišu

Skoro 418 miliona dinara vredni su ugovori za rekonstrukciju, zimsko održavanje i izgradnju puteva u Nišu koje je Direkcija za izgradnju potpisala za poslednja tri meseca u 2023. godini sa pukovačkom Vodogradnjom u vlasništvu porodice predsednika Opštine Doljevac Gorana Ljubića Međarca i firmom Trace u vlasništvu bugarskog akcionarskog društva.

Udarne rupe su među problemima na koje se Nišlije svakodnevno žale, a probijanje rokova, neuređene i neasfaltirane >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ulice takođe muče građane.

Nišlije nezadovoljne kvalitetom i brzinom izvođenja radova; ilustracija; foto: čitalacIpak, niška Direkcija za izgradnju sa Vodogradnjom i firmom Trace Srbija ponovo ima 4-godišnje okvirne sporazume, koji važe do 2026. i čija se vrednost meri milijardama dinara, a koji se odnose na rekonstrukciju i izgradnju ulica.

Trace ima i 2-godišnji ugovor vredan 40 miliona dinara za zimsko održavanje puteva u seoskom području Niša.

U periodu od 1. oktobra do kraja 2023, sa tim firmama nadležna Direkcija sklopila je bila ugovore čija je ukupna vrednost oko 417,9 miliona dinara.

Oko 90,8 miliona je namenjeno rehabilitaciji puteva i ulica, oko 308,8 miliona izgradnji saobraćajnica i oko 18,3 miliona za zimsko održavanje puteva, odnosno čišćenje snega na putevima u niškim selima.

I Sotirovski nezadovoljna brzinom izvođenja radova; ilustracija; foto: Ljubica JocićPodsetimo, i sama gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je prošle godine da nije zadovoljna brzinom izvođenja radova na niškim ulicama.

Inače, Vodogradnja iz Pukovca ima problematičnu prošlost - zbog navodnih malverzacija 2014. godine bili su uhapšeni i Goran Ljubić, naprednjak koji će naredne četiri godine biti predsednik Opštine Doljevac, što mu je već sedmi mandat, kao i njegov rođeni brat Zoran.

Direktor te firme sada je Đorđe Aleksić, a suvlasnici su Miloš Ljubić i Dušan Ljubić. Do maja 2021. godine 100% vlasništva imao je Miodrag Ljubić.

Zajedno sa firmom Trace Srbija u vlasništvu bugarskog akcionarskog društva, ugovore za održavanje i izgradnju puteva na dve godine dobijali su i 2019. i 2021. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.