Za sportske klubove sledeće godine 1,11% novca iz budžeta Niša

Izvor: JužneVesti.com, 21.Dec.2023, 13:52

Za sportske klubove sledeće godine 1,11% novca iz budžeta Niša

Kroz direktna davanja sportski klubovi iz Niša bi sledeće godine trebalo da dobiju 20% više novca građana pošto je usvojen budžet za 2024. godinu i u njemu piše da će organizacije podeliti 180.000.000 dinara. To je 1,11% celog budžeta koji je preko 16 milijardi dinara. Većnik za sport Aleksandar Stojičić ranije je najavio da je plan da budžetska davanja budu viša, ali je tada gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski "pojasnila" da će se truditi da klubovi dobiju više para, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da je ulaganje u infrastrukturu imalo dobre efekte.

Za sportske klubove 1,11% iz budžeta; foto: piktochart.com

Nedavno je usvojen budžet Niša za sledeću godinu koji je 16.177.100.000 dinara, a za direktna davanja sportskim klubovima biće izdvojeno 1,11%.

Predstavnici klubova su se prethodnih godina, doduše, u tišini žalili na lošu finansijsku situaciju, a nema zvaničnih reakcija ni na ovo povećanje.

Još nije poznato ko će i kako podeliti novac jer Komisija za sport, koju od 21. decembra 2021. godine čine Tamara Jovanović (predsednica Komisije), Nemanja Stanković, Miodrag Kocić, Slaviša Dejić, Maja Petrović, Nenad Filipović, Miloš Mitrović, Srđan Stojanović i Milica Paunović, treba da oceni programe.

Nakon toga, članovi Gradskog veća treba da usvoje predlog, a poslednjih godina to se desi tek na proleće.

Niški sport je kao tema pomenut je na jednoj od sednica Glavnog odbora SNS-a, prema saznanjima Južnih vesti, a nedugo zatim, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i većnik za sport Aleksandar Stojičić rekli su da će se "truditi da povećaju direktna davanja, a da li će tako biti - znaće kada sve stave na papir".

Sledeće godine nas očekuje isti intenzitet što se tiče ulaganja u infrastrukturu, imamo velike sportske kapitalne objekte i terene. U našoj strategiji je bitno da budžetska davanja za klubove budu veća. U planu je da budžet za sport bude veći, akcenat je na budžetskim davanjima. Prethodnih godina je sportska infrastruktura bila glavna, a sada su u fokusu direktna davanja klubovima, kako velikim sportskim sistemima tako i manjim klubovima - rekao je ranije Stojičić.

"To je samo nacrt i ne znači da će tako biti", istakla je tada gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je krajem prošle godine izjavila da je "Niš za sport izdvojio 789 miliona dinara" i da je ona "neko koga optužuju za propast niškog sporta i nosi se sa tim".

Taj "nacrt" je, ispostaviće se, povećan za 30.000.000 dinara, jer je ove godine za direktna davanja sportskim klubovima iz budžeta Niša izdvojeno 150 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.