Za početak 2024. godine najavljena rekonstrukcija mosta na Nišavi kod Bele Palanke

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2023, 15:06

Za početak 2024. godine najavljena rekonstrukcija mosta na Nišavi kod Bele Palanke

Za saniranje i rekonstrukciju 3 mosta na Nišavi u Beloj Palanci lokalna samouprava tražila je stručnu i finansijsku pomoć države, a za jedan od njih, koji je u međuvremenu zbog oštećenja i zatvoren za saobraćaj, dobiće je od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kažu u Opštini Bela Palanka. Rekonstrukciju najavljuju za početak naredne godine.

Od maja 2023. godine most kod Belanovca zatvoren je za saobraćaj, a prva najava njegove rekonstrukcije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pominje se skoro 7 meseci kasnije.

O hitnosti rekonstrukcije polovinom godine govorio je i ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek, a po svemu sudeći, ona će se desiti tek 2024. godine.

Iz lokalne samouprave kažu da su pre nekoliko dana predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obišli taj most i da se njegova rekonstrukcija očekuje naredne godine.

Rekonstrukciju mosta koji je u ovom momentu zatvoren za saobraćaj, finansiraće Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a u toku je usaglašavanje tehničke dokumentacije koja je pripremljena kako bi projekat bio realizovan - kažu u Opštini.

Predsednik Privremenog organa Goran Miljković kaže da rekonstrukcija putne infrastrukture u Beloj Palanci ima prioritet, ali osim mosta kod Belanovca, ne pominje da li će se i kada rekonstruisati druga dva mosta za koja su tražili pomoć države.

Uz dobro pripremljenu tehničku dokumentaciju i projekte, očekujemo pomoć resornih ministarstava. Još pre nekoliko meseci smo potražili pomoć Ministarstva građevinarstva, a početak sanacije ovog mosta očekujemo već početkom naredne godine, kako bi most bio ponovo stavljen u funkciju - kaže Miljković.

Podsetimo, most na Nišavi kod Belanovca povezuje selo Moklište sa regionalnim putem Bela Palanka - Niš i od velikog je značaja za meštane ne samo ovog sela, već i za meštane sela Dračje, Gornji i Donji Rinj.

Kako i u samoj lokalnoj samoupravi kažu, u velikoj meri je oštećen kada su Belu Palanku januara 2021. godine zadesile velike poplave i tada je došlo do oštećenja nosećih stubova.

Oštećenju mosta dodatno je doprinela i teška mehanizacija koja je bila u upotrebi tokom izgradnje Koridora 10, ali i tokom izgradnje gasovoda.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.