Za bolju saradnju

Izvor: NiskeVesti.rs, 17.Mar.2016, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za bolju saradnju

Predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić i Dragan Gračanin iz Asocijacije koordinatora za romska pitanja, potpisali su sporazum o saradnji u cilju unapređenja sistema lokalne samouprave u oblasti ljudskih prava i nacionalnih manjina, sa posebnim osvrtom na romsku populaciju i rada lokalnih službenika koji se bave ovom tematikom - koordinatora za romska pitanja. Aktivnost će se odvijati na unapređenju komunikacije i razmene informacija, organizovanju javnih rasprava i konferencija, >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << partnerskom nastupu pred donatorima.

O Nacionalnom okviru za inkluziju Roma, primerima dobre prakse, radu romskih koordinatora, radu na socijalnom uključivanju Roma i Romkinja u zajednici i unapređenju položaja Roma u sklopu Dekade inkluzije Roma, u uvodnom delu govorili su Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula i Dragan Gračanin predsednik Upravnog odbora Asocijacije koordinatora za romska pitanja. U nastavku je održan OKRUGLI STO gde je prezentovana Nacionalna Strategiji za inkluziju Roma i izveštaj o radu romskih koordinatora.

Gradska opština Palilula - Niš je jedna od šest opština u Srbiji, koja je uz podršku SKGO-a sprovela projekat romskih koordinatora na svojoj teritoriji a jedna je od prvih koja je u procesu izrade „Strategije o inkluziji Roma i Romkinja sa teritorije GO Palilua“ prateći u korak, nedavno usvojenu Strategiju za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025. godine.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.