Vuk i sedam jarića i Nedostajanje ove nedelje u niškom Pozorištu lutaka

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jun.2023, 04:44

"Vuk i sedam jarića" i "Nedostajanje" ove nedelje u niškom Pozorištu lutaka

Na repertoaru Pozorišta lutaka u Nišu ove nedelje je premijera predstave Vuk i sedam jarića, koja će biti izvedena 7. juna od 19:30, a imaće i dve reprize 9. i 11. juna. Na repertoaru je i komad Nedostajanje.

Iz Lutkarskog ističu da je tekuća nedelja u znaku premijere jedne od prvih bajki sa kojom se deca susreću. Vuk i sedam jarića je naslov koji do sada nikada nije izveden u Pozorištu lutaka u Nišu.

Pričaju im je mame, tate, bake, deke, a mi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << smo želeli da to učinimo na jedan drugi način - uz predivne lutke, odličnu muziku, lepu scenografiju i sjajnu glumačku igru - poručuju iz Pozorišta.

Bajka predstavlja priču o jarićima koji ostaju sami kod kuće i suočavaju se sa pretnjom strašnog vuka.

Devojčicama i dečacima koji prvi put dolaze u pozorište, a i onima koji su naša verna publika, približićemo lepotu pozorišne umetnosti i poslati snažne poruke o važnosti pravih ljudskih vrednosti - kažu iz Pozorišta lutaka.

Predstavu je režirao Davor Dragojević, po motivima istoimene bajke Braće Grim, a uloge tumače Davorin Dinić, Marija Cvetković, Mirjana Đorđević, Srđan Miljković, Jelena Đorđević i Teodora Stojković.

Kreaciju i izradu scenografije potpisuje Kiril Vasilev, kompozitor je Veselin Frenki Bogićević, lektorka je Nataša Ilić, a asistent režije Teodora Stojković.

Oni koji ne odu 7. juna da pogledaju predstavu, moći će to da učine 9. ili 11. juna. Organizovana je i poseta Pozorištu u nedelju, 11. juna, od 10 do 11:30.

U četvrtak, 8. juna, od 18 sati, biće odigrana predstava Nedostajanje, rađena po motivima priča holandskog pisca Tona Telehena.

Sve se dešava u izuzetno živahnom i živopisnom carstvi raznih životinja, koje zajedno žive u šumi i grade u njoj svoje odose, dele probleme, savladavaju teškoće, zabavljaju se, uče da se druže i vole, kao i da provode zajedno vreme - objašnjavaju iz Lutkarskog.

Komad je režirao Nikola Zavišić, a uloge tumače Toma Bibić, Stanislava Joković, Mirjana Đorđević, Teodora Stojković i Jovan Živković.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.