Vučićevo pokroviteljstvo pozorišnog festivala izaziva mučninu kod režisera Vuka Torbice

Izvor: JužneVesti.com, 13.Dec.2019, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićevo pokroviteljstvo pozorišnog festivala izaziva mučninu kod režisera Vuka Torbice

To što je upravnik niškog Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović za pokrovitelja pozorišnog festivala “Teatar na raskršću” pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kod režisera Igora Vuka Torbice, čija bi predstava Bakhe trebalo da se igra na ovoj manifestaciji, izaziva sram i mučninu. On kaže da mu je posebno muka od Milovanovićeve izjave da mu je “velika čast” zbog Vučićevog pokroviteljstva i poziva producente predstave da razmisle o učešću na ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << festivalu.

Vučićevo pokroviteljstvo Teatra na raskršću donosi prve probleme među pozorišnim svetom. Naime, u otvorenom pismu, Vuk Torbica objašnjava Milovanoviću zašto mu se više ne javlja na telefon. Razlog za to je, kaže, sramota koju oseća zbog pokroviteljstva.

Kao udarnu vest povodom tog događaja istakli ste da će se festival održati pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije i to je već dovoljan razlog da se eto - sramim. No, ipak, posebno se - sramim vaše izjave da je tu u pitanju "velika čast", a od nje mi, da budem iskren pripadne i muka - kaže Vuk Torbica.

OTVORENO PISMO Spasoju Ž Milovanovicu, upravniku Narodnog pozorista u Nišu: Poštovani, na samom pocetku, izvinjavam...

Dodaje i da se srami što je njegova predstava Bakhe u selekciji ovog festivala.

Izneli ste u medijima negde i da se niko od umetnka nije bunio ili odbio angažman. Vaš argument je deplasiran, budući da nažalost autor ne polaže prava da odlučuje o sudbini svojih predstava, da je tako, prvi bih reagovao. Mogu ovde samo javno pozvati i producenta svoje predstave, kao i ostale kolege, da i sami razmisle o učešću na tom i takvom vešem festivalu - podvukao je Vuk Torbica.

On dodaje da "vraća" termine Narodnom pozorištu za oktobar i novembar, kada je ovaj proslavljeni režiser trebalo da režira u niškom teatru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niško pozorište: Pokrovitelj festivala je institucija Predsednika, a ne Vučić

Izvor: JužneVesti.com, 13.Dec.2019

Reagujući na kritike reditelja Ivana Vuka Torbice, direktor niškog Narodnog pozorišta Spasoje Milovanović kaže da festival “Teatar na raskršću” nema nikakvih ograničenja i da je otvoren za sve ideje. Naglašava da je pokrovitelj festivala institucija Predsednika Srbije i nada se da će se...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.