Vučić: Ja sam u Nišu više nego kod kuće, dojadio sam i Bogu i narodu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Dec.2023, 18:09

Vučić: Ja sam u Nišu više nego kod kuće, dojadio sam i Bogu i narodu

Svako malo pa sam u Nišu, dojadio i Bogu i narodu ovde u Nišu - komentar je predsednika Srbije Aleksandra Vučića o posetama najvećem gradu na jugu Srbije. On je rekao da je u Niš bio možda i 80 puta i sigurno više nego svi predsednici i premijeri od 1945. godine zajedno.

Komentarišući objavu doktora Dragana Milića koji je na društvenoj mreži X napisao da ne daje podršku politici koja se seti “Nislija tek pred izbore ili pred rat”, predsednik kaže da je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << situacija potpuno drugačija.

Ko je to rekao? Pa taj nije čist, ko god da je to rekao. Pa ja sam u Nišu više nego kod kuće. Svako malo pa sam u Nišu, dojadio i Bogu i narodu ovde u Nišu - izjavio je Vučić.

Nadovezao se Vučić na Brzi Brod ističući da je pokazao koliko mu je Niš “nevažan” kada je sa meštanima rešavao “kompikovan” problem oko izgradnje dalekovoda, a zatim prešao na brojke.

Ne postoji nijedno mesto u Srbiji u kojem sam proveo toliko vremena kao u Nišu. Možda bi Novosađani mogli da mi kažu došao si petnaestak puta u Novi Sad, ja mislim da sam u Nišu bio preko 50, 60 puta možda i 80 puta. Mislim da svi premijeri i predsednici zajedno nisu bili u Nišu od 1945. godine pa na ovamo koliko sam ja puta bio u Nišu - rekao je Aleksandar Vučić.

Ponovio je da je on doveo desetu fabriku u Niš - Ariston, ali ovog puta je pomenuo da je to uradio zajedno sa svojim timom i najavio polaganje kamena temeljca za tu fabriku za kraj februara i početak marta.

Podsetio je da je u Nišu proslavljen Dan srpskog jedinstva, da uvek gledaju da takve događaje pomere iz Beograda i da se trude da podignu Jug Srbije.

Govorio je o platama u Nišu, istakao da su prosečne plate mnogo veće nego pre 11 godina, da je država mnogo uložila u aerodrom pa će krajem avgusta ili početkom septembra biti otvorena “velelepna zgrada”, ali da će nastaviti ulaganja.

Sve to, prema rečima predsednika, približava Niš severu zemlje.

Inače, predsednik Vučić od septembra često posećuje Niš - najpre je prisustvovao otvaranju fabrike Palfinger, ubrzo zatim centralnoj proslavi Dana jedinstva, kada je i "nadgledao" prikaz naoružanja Vojske Srbije. Sada je na dan održavanja tribine “ProGlasa” u Nišu otvarao gasni interkonektor, iako na svečanoj ceremoniji nije želeo da priča zbog "glupih pravila", nakon nje se "raspričao".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.