Vučić: Investicije od 20.000.000 evra (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 21.Nov.2013, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Investicije od 20.000.000 evra (VIDEO)

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, posle sastanka sa potencijalnim italijanskim investitorima u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu, da je veoma zadovoljan, jer očekuje investicije od ukupno 20.000.000 evra i 1000 novozapolenih. Ulagaće se u automobilsku industriju, koja se pokazala kao perspektivna, jer je cilj Vlade Srbije da postanemo uspešniji od nekih zemalja u regionu.
Vučić je izjavio da se trenutni uvoz pokriva sa 73% izvoza, što je dva puta više nego pre četiri godine. Time je, kako kaže, smanjen spoljnotrgovinski deficit, ali je napomenuo da to nije dovoljno i dodao da se ne smemo zaustaviti i da moramo raditi više kako bi glavni cilj bio ispunjen, a to je drastično smanjenje stope nezaposlenosti i značajan privredni rast.
Aleksandar Vučić je naglasio da će Vlada u narednom periodu aktivno raditi na tome da zadrži postojeće i privuče nove investitore u Srbiju, i napomenuo da to žele i druge zemlje, kao što su, na primer, Bugarska, Hrvatska i Makedonija. On je dodao da ne smemo da se nađemo u situaciji da , na primer, Bugarska ima bolje uslove, pa stalno moramo da težimo tome da Srbiju učinimo atraktivnom zemljom za investiranje..
Prvi potpredsednik Vlade je uveren da će doći i drugi investitori, koji će ulagati svoj novac u Srbiju, da ćemo umeti da pokažemo gostoprimstvo, ali i vrednost naših radnika, a investitorima obezbediti profit koji će reinvestirati u Srbiju. Vučić je najavio i nove podsticaje za zapošljavanje, nova zakonska akta koja će to omogućiti, ali i podzakonske akte kojima bi stavili u pogon slobodnu zonu Jug i dodatno ojačali privredne aktivnosti.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Vučić: Italijani investiraju 20 miliona evra

Izvor: juGmedia, 21.Nov.2013

NIŠ – Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Nišu da su italijanske kompanije zainteresovane su za ulaganje oko 20 miliona evra na području juga Srbije i upošljavanje 1.200 ljudi...Vučić se, zajedno sa Mlađanom Dinkićem, u niškoj komori susreo sa predstavnicima...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.