Vreme je da vilenimo sa niškim Vilenjacima (VIDEO)

Izvor: RadioCity.rs, 20.Dec.2017, 04:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme je da vilenimo sa niškim Vilenjacima (VIDEO)

Vilenjaci su čudesan dečji hor. Za proteklih 10 godina preko 300 mališana je pevalo u njemu a mnogi su danas učenici niže i srednje muzičke škole ili studenti na Fakultetima umetnosti. Povodom velikog jubileja, baš kako i priliči Vilenjaci nam spremaju nešto posebno, pod dirigentskom palicom Milene Milovanović.
Tim povodom gostovala nam je Julija Krstić iz PozitivNI uličnog festivala, sada već tradicionalnog jer se ove godine održao po treći put. Da podsetimo reč je o festivalu >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << koji obuhvata mlade i kreativne ljude, mlade ali i afirmisane niške muzičare. 
"Ideja celog festivala jeste ta da Dušanova ulica, koja je nekada bila stecište kulture, mladih ljudi, kvalitetnog i zdravog života, vrati se ponovo, odnosno da mlade generacije podsetimo na to kako je nekada bilo i da im damo jednu vrstu ideje kako oni sami, u današnje vreme mogu da stvaraju neku novu Dušanovu ulicu i neku novu scenu". - kaže Julija i dodaje da osim sredovečnih Nišlija koji su sentimentalni tih nekoliko dana pošto ih PozitivNI ulični festival vraća u mladost, i mladi odlično reaguju, pogotovo mladi niški muzičari koji su, kaže, "oduševljeni celom tom idejom".

PozitivNI su i ponosni organizatori i novogodišnjeg koncerta krajem svakog decembra, već šest godina. Julija kaže da na taj način lepu, pozitivnu energiju iz juna, prebacuju u zimu.
"Sa startnom 2012., zajednom sa kompanijom IDEA, već šest godina organizujemo Novogodišnji koncert u okviru kampanje "Niš u srcu". do sada smo ugostili brojne muzičare, horove a jedno od baš velikih imena je bio Nemanja Radulović, pre dve godine, koji je kao naš Nišlija bio baš lepo osveženje za naš grad." - ponosno naglašava Julija.
Ove godine PozitivNI Novogodišnji koncert organizuju sa Vilenjacima koji slave jubilarni, deseti rođendan.
"Oni su ove godine, za svoj rođendan pripremili jedan koncert koji se zove "Put oko sveta sa Vilenjacima", gde će pevati na 11 različitih jezika i publiku će provesti kroz pesme svih zemalja na svetu. Izvodiće neke od najpoznatijih numera".
Pored Vilenjaka, publiku će zabavljati i plesači, muzičari i glumci, svako u svom delu programa, a kao dopuna koncertnim arijama. 
Karte za ovaj koncert po ceni od 300 dinara mogu se nabaviti na biletarnici Narodnog pozorišta. Ono što treba naglasiti jeste to da je koncert humanitarnog karaktera i da će sav prihod od prodatih karata biti ovog puta namenjen Dečjem kulturnom centru u Nišu.

Trgovinski lanac IDEA je već tradicionalni partner PozitivNI festivala za sve aktivnosti koje u toku godine realizuju. Pored već pomenutog festivala u Dušanovoj juna meseca i Novogodišnjeg koncerta, IDEA pomaže još dve akcije koje sprovode PozitivNI. Avgusta meseca daruju opremu mladim mamama u niškom porodilištu a septembra opremu đacima -prvacima za školu. Nišlijama je već dobro poznat logo kampanje "Niš u srcu" u okviru koje se sve pobrojane aktivnosti i sprovode.
Uz novogodišnju poruku Nišlijama: "Sve je moguće kad smo pozitivNI!", opraštamo se sa Julijom Krstić do četvrtka kada ćemo zajedno sa mnogima od vas da vilenimo sa niškim Vilenjacima i učinimo njihov jubilej još svečanijim, jer to zaslužuju.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.