Vozila iz uvoza, table iz Vojvodine

Izvor: Blic, 04.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozila iz uvoza, table iz Vojvodine

NIŠ - Niška policija oduzela je proteklih meseci više desetina automobila sa tablicama različitih vojvođanskih gradova za koje je posle provere utvrđeno da su nelegalni jer poseduju falsifikovanu dokumentaciju.

Protiv vlasnika takvih četvorotočkaša, koji nisu znali da navedu prodavca od koga su kupili automobile, policija je podnela i krivične prijave zbog falsifikovanja dokumentacije.

Policija upozorava Nišlije da pre kupovine dobro provere automobile sa ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podneblja kako ne bi postali žrtve prevare, ostali bez vozila, ali i doveli sebe u situaciju da budu krivično gonjeni.

- Reč je o automobilima koji su uvezeni iz evropskih zemalja, a koji ne mogu da se registruju u našoj zemlji jer ne poseduju „euro 3" motore pa im prevaranti stavljaju registarske tablice iz vojvođanskih gradova i sa falsifikovanom dokumentacijom ih prodaju kao polovnjake iz tog dela Srbije. Naknadnom proverom smo utvrdili da su tablice ukradene sa postojećih automobila u Vojvodini - objašnjava Zvonko Savić, šef grupe za suzbijanja krađa i provala na motornim vozilima u niškoj policiji.

Interesantno je da većina vlasnika nelegalnih automobila sa vojvođanskim tablicama na pitanje policije od koga su kupili vozilo odgovara da ne poznaje kupca lično, da ga je prvi put videla i da ne ume precizno da ga opiše. Po pravilu imaju samo njegov broj mobilnog telefona na koji se niko ne javlja ili koji je nedostupan. U ovakvim slučajevima podnete su krivične prijave protiv vlasnika.

- Do sada je zabeležen samo jedan slučaj da je kupac sam došao nakon kupovine da proveri auto. Nakon što je utvrđeno da je vozilo nelegalno i da se ne može registrovati u našoj zemlji, oduzeto je i predato carini na dalje postupanje. Ali vozač je izbegao krivičnu prijavu jer se sam javio na proveru - pojašnjava Savić.

Krivične prijave

Policija je za dve godine oduzela 352 nelegalna automobila sa crnogorskim, vojvođanskim i stranim tablicama. Od 205 pregledanih vozila za 10 meseci ove godine, policija je utvrdila da čak 140, među kojima je najviše „vojvođana", ima falsifikovanu dokumentaciju i da ne mogu da se registruju u našoj zemlji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.